| LULALULALITOLA a întrebat:

Cum vorbesc tinerii in ziua de azi? Ce cuvinte folosesc? big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| KateMiddleton a răspuns:

Tinerii din ziua de azi (majoriatea)vorbesc groaznic dupa parerea mea.Totul se datoreaza faptului ca nu citesc carti.Au un vocabular extrem de sarac si e pacat.Folosesc cuvinte murdare care dupa parerea lor ii fac sa arate"cool".
Nu vreau sa precizez ce cuvinte folosesc, sunt mai mult ca sigura ca le cunosti si tu!
Bafta si nu vorbi pasareasca!

1 răspuns:
| Vi003 a răspuns:

Vorbesc si se poarta civilizat pentru ca citesc foarte mult, au biblioteca in camera de lucru si veioza pe care o aprind noaptea ca sa citeasca. Vezi grupuri-grupuri plimbandu-se prin parc si trebuie sa ai la tine un dictionar ca sa intelegi ce discuta. Isi impartasesc opiniile despre ultimul roman citit si majoritatea stiu "Luceafarul" lui Eminescu pe nevazute. Cuvinte ca diftong, hiat, contemporaneitate s. a. sunt pe buzele tuturor. E o adevarata delectare sa-i asculti de la balcon, cand trec dupa miezul noptii, cum isi invoca mamele in diferite expresii in care intalnim si animale domestice: bou, vaca, scroafa. Este legatura tanarului cu familia, cu glia de pe care mananca rodul datator de vitamine si minerale, cu animalul furnizor de proteina cea mult hulita. Tot timpul, tanarul secolului XXI (21), isi baga si isi scoate (se subintelege)ceva, ii pomeneste pe cei trecuti in nefiinta, in felul acesta aratand ca respecta radacina care i-a facut ditai copacul: mortii ma-tii si-ai lu' tac-tu, 'tui mortii- variatiuni pe aceeasi tema. Daca n-ar fi ei, multi dintre ei, am considera tabla inmultirii o bagatela, dar asa, e o poezie cu multe strofe, imposibil de memorat. big grin