Un medic psihiatru BUN te poate ajuta. Iti scriu pentru ca stiu ce inseamna sa ai atacuri de panica, am avut si eu, dar am scapat de ele. M-a ajutat doamna doctor Cristina Icleanu, de la Clinica Sante, este aproape de statia de metrou Brancoveanu. Numarul de telefon al dansei este 0721268001. Mie mi-a trebuit trimitere de la medicul de familie si adeverinta ca sunt asigurata (de la servici), atat. Inainte de a ajunge la dansa am incercat si eu cu destui psihologi care terminasera o facultate particulara, dar... nici nu se compara, ca profesionalism si eficenta. Numai cine a trait atacuri de panica si a scapat de ele poate intelege diferenta.
Cum a zis si asko, de un psihoterapeut ai nevoie, nu de un psihiatru. Eu iti pot recomanda vreo doi cu care am lucrat pe dezvoltare personala si stiu cat sunt de buni; ar mai fi o colega despre care stiu ca e specializata chiar pe atacuri de panica, dar nu am numarul ei (pana maine iti pot face rost; daca esti interesat/a, da-mi un mesaj privat).
O sa-ti raspunda psiholoaga acusi
- nu te trateaza un medic psihiatru pentru asa ceva ci un medic psiholog, sunt mai multe feluri de terapie
Si eu am fost diagnosticata cu atacuri de panica si am incercat mai multe... mers la biserica, psihologi, terapie cu prietenele, plante, bioenergie... dar din fericire in cele din urma am ajuns la o doctoritza psihiatra care este si psihoterapeut, care imi fusese recomandata de o vecina. Vecina mea se lupta de multa vreme cu o depresie, eu aproape ca o consideram o persoana trista de felul ei, pentru ca la un moment dat sa o vad complet schimbata, comunicativa, optimista, parca nu mai era aceeasi persoana! De la ea am aflat de doctoritza Nastase (telefon 0746107889), care a combinat psihoterapia cu ajutorul medicamentos (la inceput), iar pe urma am renuntat la pastile, treptat. Mie imi era frica sa nu raman dependenta de pastile, de asta si ezitasem mult timp sa apelez la un psihiatru, dar acum imi pare rau ca nu am apelat mai devreme si am stat sa ma chinui cu atacurile de panica atata vreme.
Medic psiholog nu exista! Nu sunt termeni ce se exclud, insa sunt 2 meserii DIFERITE, bineinteles un psiholog (ce urmeaza cei 3 ani ai facultatii de Psihologie) poate oricand sa urmeze Medicina Generala (6 ani) si rezidentiatul in psihiatrie (5 ani) asa ca in 11 ani poate deveni medic psiholog. Desigur, ar fi bine sa aiba si o formare in psihoterapie, ce poate dura 3-5 ani. Asa ca le urez succes in a trata tulburarea de panica la 14-16 ani dupa ce-si termina Psihologia.
Va sfatuiesc sa demonstrati compasiune si grija fata de acela ce sufera de atacuri de panica si sa-l tratati medicamentos si psihoterapeutic. Mult succes!
O recomand pe Dr. Cojocaru Dana Cristina, Obregia, sectia IX, un om bun, sufletist si un profesionist, am vazut ca face si psihoterapie. Mi-a ajutat mama care face depresii de 12 ani si am mai recomandat-o altor persoane care au fost foarte multumite, au o alta calitate a vietii, Simona Stoean 0724312447
Un medic psihiatru poate trata cu medicamente. Dar exista si medici psihiatri care au formare in psihoterapie. Exista multe feluri de psihoterapii, dar cea mai eficienta pentru atacurile de panica este psihoterapia cognitiv-comportamentala, care mai prezinta si avantajul ca este o psihoterapie scurta (aproximativ 20 de sedinte), fata de psihanaliza, care te tine ani de zile (si al carei scop este sa te impace cu anxietatea, sa intelegi de ce o ai, in loc sa te scape de atacurile de panica).
Asadar, subscriu si eu opiniei conform careia cel mai bine apelezi la un psihiatru care este si psihoterapeut, preferabil cognitiv-comportamental.
Acesta va decide daca este vorba intr-adevar despre atacuri de panica si impreuna veti hotari cum abordati problema: daca incepeti cu medicamente si psihoterapie, urmand ca in timp sa renuntati la pastile sau daca mergeti doar pe psihoterapie.
Sigur ca este mai simplu sa iei niste medicamente, mai ales daca sunt si compensate, investitia financiara este minima. Fata de psihoterapie, unde o sedinta costa intre 50 si 120 RON, depinde.
Din punctul meu de vedere, am preferat sa fac doar psihoterapie (dar am decis asta impreuna cu doctorita mea psihiatra, care mi-a explicat avantajele si dezavantajele, e o decizie personala). Principalul lucru care m-a motivat in a face psihoterapie cognitiv-comportamentala a fost ca vroiam sa scap de atacurile de panica. Cu pastile stiam ca scap atata timp cat le iau, la intreruperea lor... Si am o varsta la care ma gandesc sa fac copii, deci chiar nu vroiam medicamente pe termen lung.
Cu psihoterapia cognitiv-comportamentala, pot sa spun ca "am invatat sa pescuiesc", adica nivelul meu de anxietate s-a diminuat simtitor, am invatat in ce mod gandurile si comportamentele mele imi cresc sau imi scad panica si am invatat sa le modific, fata de medicamentele care practic imi ofereau "pestele gata pescuit", adica anxietatea imi scadea atata timp cat le luam.
fugi5555 întreabă: