| carminaburana43 a întrebat:

Cunoaste cineva o metoda naturista de tratarea paradontozei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
14 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Îmi pare rău dar paradontoza NU se vindecă, se ține sub control medical stomatologic.
Se renunță la fumat!
Orientativ: http://indianherbal.ro/Paradontoza.html
O zi excelentă!
Pa, pa.

| carminaburana43 explică (pentru Legiuitoarea):

Nu fumez si nu am fumat niciodata detestfumatul si repet la toata lumea in mod accentuat stiu si eu ca trebuie sa mergi la dentist dar nu am bani caci nu am servici!

| ๖ClaSSic a răspuns:

Regula generală este: "Sanatatea depinde in primul rand de tine si in al doilea rand de doctor''.
Insist de la inceput asupra acestui aspect, deoarece este fundamental. Cine nu constiientizeaza acest lucru are sanse minime sa reuseasca sa previna acest adevarat flagel al omului modern.
Primul pas ce trebuie facut este detartrajul si periajul profesional, intr-un cabinet stomatologic, fara intarziere. Numai un dinte foarte curat este si un dinte sanatos. Paradontoza este boala dintilor murdari si nu a celor sanatosi, asa cum gresit se spune in general.
Pe un dinte murdar ( cu resturi alimentare ) se formeaza placa bacteriana si in final tartrul. Acestia sunt dusmanii sanatatii dintilor care conduc la paradontoza sau carie.
Bacteriile din placa ataca smaltul dintilor, produc adevarate cratere si patrund in final sub gingie, inflamand-o si indepartand-o de dinte. Primul semn al producerii bolii il reprezinta gingivita, inflamarea insotita de sangerare puternica.
Pe masura ce placa bacteriana avanseaza sub gingie, o parte tot mai mare din radacina dintelui pierde contactul cu aceasta, zona se infecteaza si apar pungile paradontale. Dintii capata mobilitate tot mai accentuata, si in final incep sa cada.
Necazul mare este ca nimeni nu stie si nu poate spune ce trebuie facut, se incearca diferite metode de reducere temporara a efectelor si nicidecum eliminarea cauzelor.
Al doilea pas ce trebuie facut este eliminarea pungilor paradontale. Se poate face de catre medicul stomatolog, sau prin tratament cu tinctura de propolis. Ai putea apela la ambele metode, prima data la medic, ca sa aflii despre ce e vorba, iar a doua oara doar cu tinctura de propolis. Daca in viitor vor mai aparea incearca doar varianta a doua.
Si acum "problema problemelor", mentinerea dintilor curati, printr-o igiena orala eficienta. Aici se afla secretul prevenirii paradontozei.
Pacaleala mare provine din faptul ca un dinte cu probleme de igiena, apare la prima vedere ca fiind curat, deoarece placa bacteriana nu se depune pe intreaga suprafata, ci in primul rand pe conturul determinat de gingie si in spatiul interdentar.
Daca vreau sa am dintii curati si sanatosi, va trebui sa verific permanent, cu maxima exigenta exact aceste elemente, mai ales ca la inceput, datorita capacitatii de autocuratare, suprafata pe care se depune placa bacteriana este foarte mica.
Pentru a indeparta cea mai mare parte a resturilor de alimente de pe dinti, dupa fiecare masa trebuiesc parcursi urmatorii pasi :
1. clatire;
2. aspectarea si eliminarea resturilor solide din spatiile interdentare ( cu scobitoarea, bineinteles );
3. consumarea unui fruct ( leguma ). Daca s-a produs retractie gingivala, este recomandat ca fructele sa nu fie acre ( prea acide ). Recomand merele din soiurile golden sau bot de iepure;
4. spalatul cu periuta si pasta de dinti, pentru eliminarea volumului maxim de placa bacteriana. Trebuie insusita metoda corecta de spalare si urmarite obiective clare, nimic nu este la voia intamplarii;
5. aspectarea cu precadere a zonelor mai sus amintite, marginea gingiei si spatiile interdentare. Trebuie sa ma obisnuiesc sa constat daca am curatat bine sau nu dantura si functie de aceasta sa corectez tehnica de spalare. Este un proces care depinde de fiecare persoana in parte, de regula medicii stomatologi pot sa-ti spuna doar ca nu te-ai spalat bine, fara ati putea spune in ce constau deficientele, mai ales ca nu stiu cum ai procedat;
6. clatirea cu ceai de salvie sau apa cu putina sare;
7. tratament cu tinctura de propolis. Aceste ultime actiuni au drept scop anihilarea actiunii distructive a bacteriilor din placa ramasa in zonele greu accesibile periutei de dinti;
8. mentinerea danturii curate in intreg intervalul dintre mese prin renuntarea la obiceiul daunator de a consuma diferite produse ( chiar si cafeaua ) care ar putea lasa urme. De preferat ar fi sa se consume doar apa plata sau minerala si eventual fructe, daca este cazul.
Se mai pot incerca - ata dentara, apa de gura, guma de mestecat, desi eu nu le vad foarte eficiente.
Repet ce am spus de la inceput, prevenirea paradontozei depinde in proportie covarsitoare de fiecare in parte, este un proces puternic individualizat, care inseamna stiinta, vointa, disciplina si rigurozitate.
-Sper că te-am lămurit! happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru ๖ClaSSic):

Buna!
Da,l-ai lamurit.
Si sursa de copy-paste de ce nu o dai?
Te pup!

| carminaburana43 explică (pentru ๖ClaSSic):

Nu am cerut o prelegere stiintifica asupra paradontozei am cerut un sfat pentru ca nu am loc de munca si nu-mi permit dentist!

| ๖ClaSSic a răspuns (pentru anonim_4396):

Are you satisfied now? happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru ๖ClaSSic):

Buna!
Acum da, asa te vreau, trebuie sa dam sursa intotdeauna.
Asa o cere regulamentul.
Sa ai o zi frumoasa!
Te pup!

| Legiuitoarea a răspuns (pentru ๖ClaSSic):

Bună.
Și noi sperăm să dai și sursa copierii, conform regulamentului acestui site: http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
Lectură plăcută!
O zi excelentă.
Pa, pa.

| ๖ClaSSic a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Da, am citit regulamentul TPU și am dat sursa copierii mai sus. O zi placută și ție. happy

| ๖ClaSSic a răspuns (pentru anonim_4396):

Mulțumesc, la fel! happy

| anacolda a răspuns:

Cam greu. Depinde mult de varsta. Paradontoza se inrudeste cu osteoporoza. Pentru femei e o problema generata si de absenta hormonilor, dupa menopauza. In principiu, trebuie luat mult calciu, cu magneziu si zinc si fosfor. Adaugata, obligatoriu, niste coaja de ou de gaina, dimineata, pe stomacul gol. SI urmat tratament naturist, schimbata alimentatia, etc.
http://vindecarenaturista.blogspot/

| carminaburana43 explică (pentru anacolda):

Imi pare rau ca deja am dat funda este cel mai bun raspuns si iti multumesc din suflet pe linga sfatul ce-mi-a dai care este excelent denota si multa omenie si intelegere raspunsul tau.Iar in ce priveste schimbarea alimentatieio pot face dupa ce voi avea servici citeodata nici macar un fruct nu-mi permit ca nu am bani dar Dzeu ajuta si o data voi avea servici(de 2 luni nu am)si voi minca lactate si fructe pe saturate.

Întrebări similare