Nu stiu ce varsta ai, insa eu in facultate am facut un curs de Public Speaking (vorbit in public). De atunci nu mi-a mai fost teama sau sa am emotii cand trebuia sa fac ceva, sa vorbesc cu cineva nou, etc.
http://en.wikipedia.org/wiki/Public_speaking
In orice caz, daca vrei sa faci totul corect, iti va trebui o carte despre asa ceva.
Pentru a scapa de emotii, fie de cele prezente la scoala, fie cele intre prieteni, si necunoscuti, trebuie sa iti educi mintea. Da, ai citit corect, Fii deschis, accepta noul, nu te impotrivi firii lucrurilor. Omul a fost dintotdeauna caracterizat drept o fiinta sociabila, deloc capabila sa traiasca in singuratate.
Pentru inceput, alege-ti o activitate extrascolara pentru care simti o afinitate ascunsa. Daca e baschet, daca sunt dansurile, fotbalul sau handbalul - nici nu mai conteaza. Odata ce te-ai inscris, nu uita de regulile jocului: Lucrul in echipa. Dupa cum spun si regulile jocurilor, colaborarea mai multor indivizi aduce succesul. Nu fii egoist, accepta provocarea si alatura-te jocului.
Practicand un sport te eliberezi de o mare parte din energia stocata de asa amar de vreme. Te vei simti mai liber, usor ca un fulg, gata sa-ti infrunti alter egoul. Curaj! Vei reusi, daca privesti emotiile ca pe o etapa trecatoare din viata ta.
Ia o tuica inainte! O sa fie mai bine dupa aia... daca nu,incearca sa te abtii, totul depinde de tine, ori cand devii emotiv, gandeste-te in alta parte, la altceva!
Can am emotii, mereu ascult muzica, ma relaxeaza. Sper sa iti ajute si tie sfatul meu!