@delight: orice e mai bun decat sa-l omoare intr-un asemenea fel. chiar si spe adopti(poate are chiar noroc si da peste niste parintii extraordinari), fie in centru de plasament. dar macar traiesti. se bucura de viata care i-a fost data. nimeni nu are dreptul sa decida ce face cu viata celuilalt.
ai primit raspunsuri profesioniste de la brigaela si legiuitoarea. acum esti informata. never do that! te rog
Se face anestezie, sigur. Initial se dezmembreaza copilul cu o foarfeca, se taie practic bucati. Chestia se reuseste din mai multe incercari, fiindca fetusul se fereste de foarfeca, incearca sa se ascunda. Apoi, sunt mai multe metode. Fie se foloseste o pompa de aspiratie si se aspira bucatile rupte, organele copilului, fie se foloseste o chiureta si se razuiesc resturile de pe uter. Cam cum razuiesti mamaliga uscata de pe ceaun.
De obicei, gravida nu simte nimic, fiindca primeste anestezie. Urmeaza o sangerare de cateva zile si interdictia de a face sex 6 saptamani pana la vindecare ranii de pe uter.
Nu te supara cam asta se intampla la orice avort sau in functie de marimea sarcini de durata ei? de exemplu la 7 saptamani e tot la fel? si cand spun tot la fel ma refer daca fetusul incearca sa se ascunda.din cate stiu eu are doar 2-3 cm.am vazut ca te pricepi la medicina si de asta te intreb as vrea sa stiu daca la 7 saptamani fiind atat de mic mai este taiat si mai ales copilul simte? cred(nu stiu de asta intreb doar cred si atat)ca fiind de 2 cm poate fi scos fara taiat.te rog sa-mi raspunzi sa nu treci peste intrebarea mea
Notiunea de avort se foloseste in medicina pentru pierderea fatului, indiferent de metoda (exista avort spontan, in care organismul mamei elimina fatul). Chiuretajul este o forma invaziva, de tip chirurcical, prin desprinderea cu chiureta a placentei de pe peretele uterului.In strainatate, chiuretajul se face sub anestezie, la noi se foloseste destul de rar anestezia...Chiureta arata ca o andrea lunga care in capat are o lama subtire si mica de bisturiu.Aceasta se introduce prin colul uterin(care se gaseste in vagin)in uter, unde se directioneaza catre placenta care se desprinde. In ultimii ani nu se mai foloseste chiureta decat pentru desprinderea placentei, nu se mai "taie felii"fetusul, ci se aspira! Aceasta metoda e valabila pina in luna a 4a desigur, dupa aceasta luna, avortul se face in conditii exceptionale si se folosesc ...alte metode! Sa n-ai parte!
Buna! Eu sunt de parere ca nu trebuie sa se ajunga pana acolo. Toate lucrurile trebuie sa le faci gandind bine inainte, si mai ales conceperea unui copil, pentru ca de aceea ne-a insestrat bunul Dumnezeu cu o inteligenta mult superioara celorlalte fiinte. Avortul este un mare pacat si astfel cred ca am spus tot!
Esti sigura ca vrei sa stii?!
e una din cele mai mari dovezi de cruzime impotriva altui...om, pana la urma!
pur si simplu embrionul/fetusul e taiat felii si scos din uter. apoi se elimina din uter placenta...prin razuire. asta ca sa folosesc un limbaj simplu si accesibil, dar foarte la obiect.
dragut nu?!
Cred ca te-ai lamurit din raspunsurile celorlalti. Vreau doar sa adaug ca am vazut un filmulet in care un doctor chiar o chiureta pe o femeie...si arata si niste imagini din interior ...prin ecograf nu stiu cum: INGROZITOR. Se vedea clar cum se retragea fatul atunci cand incerca sa il ajunga cu foarfeca sau cu unealta aia... daca gasesc undeva pe un site o sa revin cu o postare. Numai femeie sa nu fii...bine a zis eu_o_mare_enigma
E dura treaba asta. dar gandeste-te ca e mai bine asa, pentru ca daca il va naste va fi dat spre adoptie si cine stie ce viata va avea la camin...
Sau daca sa zicem ca tu ai fii insarcinata. l`ai pastra?
Si sunt mai multe feluri de avort :
* avort prin chiuretaj
* avort prin aspiratie
* avort cu hormonul prostaglandine
* avort prin operatie cezariana
* avort cu RU 486
Este metoda cea mai des utilizatǎ la noi în ţarǎ. La început se dilatǎ colul uterin pentru ca medicul sǎ poatǎ pǎtrunde cu insrumentele necesare în cavitatea uterinǎ. Cu ajutorul unui instrument care seamǎnǎ cu un cleşte, se extrage copilul care astfel este rupt în bucǎţi. Dupǎ ce se extrag toate fragmentele copilului, cu ajutorul unei chiurete se scoate placenta. Pacienta pierde mult sânge. Se controleazǎ dacǎ copilul a fost scos în totalitate prin, reconstituirea" lui cu ajutorul fragmentelor extrase. Cu toate acestea se ajunge frecvent la infecţii, perforǎri uterine, soldate uneori cu extragerea uterului sau chiar cu moartea femeii.
Mai multe gasesti pe avort.ro
http://www.soc.ucsb.edu/sexinfo/images/abortion1.jpg
Bună.
Măi, ce ai?
Cine a spus că se foloseşte bisturiul la o întrerupere de sarcină?
La o astfel de intervenţie medicală, în trusa de instrumente ginecologice, se găsesc: valvă vaginală sau bivalvă vaginală, dilatatoare, chiurete, pense. Pe lângă ele se folosesc şi anestezicul local sau cel general, tinctură de iod, spirt, apă oxigenată, vitamina K, comprese sterile de diferite dimensiuni, câmpuri sterile, aparat de aspirare, etc.
Chiuretajul are rol de a întrerupe o sarcină în evoluţie prin dilatarea colului uterin şi scoaterea sarcinii prin intermediul unei chiurete sau aspirare!
Bisturiul se foloseşte numai în situaţia intervenţie chirurgicale de cezariană.
Pa, pa.
Afla aici toate argumentele si informatiile unui avort - http://drept-md.com/......a-moldova/
In comiterea unui mare pacat pe care nu il poti indrepta crede-ma nu iti doresc sa treci prin asa ceva
Mario1996 întreabă: