anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă ai anxietate țigările pot afecta? În sensul sa amplifice anxietatea? Sau e doar un MIT?

De ce atâția ani nu am simțit sa fumez și acum îmi vine să fumez din nou? Are legătură cu depresia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| proserpina22 a răspuns:

Da, poate afecta. Poate să îți amplifice anxietatea, deoarece când dependența se instalează creierul devine mai anxios căutând mereu să obțină nicotină sau starea de calm oferită de țigări. Un alt mod în care poate să amplifice este în procesul ei de instalare în corp; nicotina stimulează adrenalina, iar asta duce la creșterea tensiunii și bătăilor de inimă. Creierul are impresia că este în pericol, intră în stare de pericol, devine atent la orice și asta amplifică anxietatea.

Legat de nevoia ta, poate să apară și din cauza depresiei sau să fie un factor intern/extern care să o declanșeze. În cazul în care ai ceva care te stresează în viață, creierul poate să ceară din nou ceva care să te calmeze, și nu o să ceară un ceai de lavandă, deoarece nu ai fost dependent de ea :') Poate te confrunți acum cu o problemă asemănătoare în viață pe care o aveai când fumai, iar acum creierul te "impinge" să te descurci emoțional cu ea cum o făceai atunci. Poate acum ești mai vulnerabil emoțional și creierul caută o evadare sau ceva care să îl facă să se simtă în zona de confort. Iat tu dacă nu mai fumezi, nu ești în zona de confort. Nu știu cu ce te confrunți acum, dar clar are o legătură cu ce simți în prezent.

12 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Din contra, tigarile linistesc pe aia dependenti, au agitatie daca nu fumeaza.
Esti mai stresat, de aia iti vine sa fumezi, tinzi catre relaxare, si poate si de la depresie in sens ca poate iti mai ridica tonusul.
Dar evident ca e o capcana, ca dupa aia devii dependent si face si rau la plamani si altele.

| Brizbriz a răspuns:

Ca "poate" nu contest, insa raspunsul cu funda e bazat serios, NUMAI pe "poate"

insa in general, e pe dos, majoritatea fumeaza ca sa se calmeze, chiar dimineata e "traditional" mic dejun format din tigare si cafea, cafeaua te trezeste, iar tigarea taie efectele naspa ale cafelei (mareste tensiunea), iar ambele sunt "sanatoase" rauuuu de tot

| anonim_4396 explică (pentru Brizbriz):

Pe mine nu ma calma țigările, tremuram de la ele, și ma lua cu ameteala.

| Brizbriz a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, si pe mine, cred ca am fumat vreo 3-4 fumuri toata viata, ma lua ameteala si aveam furnicaturi la degete

Poate trăgeai prea des și mult din tabac, asa este când iești începător, eu nu eram începător, mai fumasem în trecut dar tremuram de la ele, ma lua o ameteala horror de îmi futea toată ziua. Nu ne permite organismul, dar pe mine nu ma calmau, dar tot îmi venea sa fumez deși îmi făceau rău. Mai bun e un joint decât un tabac, un tabac face mult mai mult rău

Aha, naspa atunci
muta-te in Rep Moldova, acolo am inteles ca iarba e legala

Este și în Olanda legal, dar o anumite cantitate happy
Acolo as muri de foame în Moldova.

Deh, daca nu poti telemunca, sunt de acord
insa pe mine ma bate gandul, viata mai ieftina, pot lucra in continuare in Romania, deci salariu mare, si altele, insa astept sa se termine razboiul ca sa vad cum o sa fie

Cei drept moldovencele sunt foarte frumoase, mai ales cele din Chișinău, am auzit ca sunt și bune la pat și bune gospodine

Da, cu atat mai mult am de gand sa ma mut acolo
merci de informatie big grin

| Angelindeed a răspuns:

Plictiseala

| anonim_4396 explică (pentru Angelindeed):

Mda,chiar ca!