| Mariuslucian a întrebat:

... daca ai fi intr-un avion

parbusit si ai avea de ales intre: a salva viata unui om sau a deschide
o usa care ar salva viata celorlalti, ce ai alege?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| MariaIoana a răspuns:

Ce e cu intrebarea asta? straight face
Nu ii vad sensul...

Răspuns utilizator avertizat
| abubusd a răspuns:

Grea alegere...in cea mai mare parte depinde de cine este acel om si cat de important este pentru tinewinking

| noktambul a răspuns:

O intrebare cam ilogica. Contextul exact care este? Si eu si omul pe care trebuie sa il salvez ne aflam in avionul prabusit? Sau avionul se prabuseste intr-o zona apropiata de locul in care ma aflu eu si omul caruia vreau sa-i salvez viata? Sau eu sunt avocat si sunt in plina pledaorie pentru a-i obtine clientului meu o condamnare la ani de inchisoare in loc de condamnarea la moarte, moment in care un avion se prabuseste peste tribunal? Etc

| Bunny a răspuns:

Stii ca de multe ori suntem cam egoisti.Multi s'ar salva pe ei direct si nu le'ar mai pasa nici de un om nici de restul.Dar referitor la cei care ar alege sa salveze, totusi daca omul pe care l'am putea salva este o persoana draga noua(mama,tata, sot, fiu etc) am deveni mai egoisti si am pune viata lor mai presus decat a mai multora. Daca toti sunt straini, in mod normal ai alege sa ii salvezi pe ceilalti, dar nu poti nici sa lasi pe altul de izbeliste.Eu as incerca sa ii salvez pe toti.Deschizi usa, dar te intorci inapoi dupa celalalt. Sunt multi care nu si'ar risca propria viata pentru a altora, dar daca ar trai in continuare tot nu ar face ceva util cu viata lor si ar avea si un om pe constiinta.Aici depinde mult de la persoana la persoana si plus de situatia in sine(cine sunt persoanele, care sunt sansele etc). Cine are constiinta s'ar gandi "Ce'ar fi daca as fi facut asa? Sau ce s'ar fi intamplat daca as fi ales invers?", dar chestia e ca majoritatii nu ii pasa.Decizia in sine o iei pe moment.Acum poti sa presupui n de situatii si decizii, dar intr'un moment asa de tensionat incerci sa te gandesti cum sa faci sa ii salvezi pe toti si sa nu faci o diferentiere sa pui pe cineva mai presus decat altcineva.
Tu ce ai alege?

| Gabica a răspuns:

Nu conteaza raspunsul dar ma intreb de ce ai pus intrebarea asta la sanatate?

| BuBuRuZaForEver a răspuns:

Parerea mea pe amandoua! Prima data deschis usa la celalti ca e mai usor si dupa aia salvez si omul acela! Nu sunt supergirl dar incercarea moare ultimatongue