Prin vaccin dar trebuie făcut preventiv, nu după ce ai contactat acest virus
Păi eu am întrebat dacă poți scăpa după ce l-ai luat?
Nu, rămâne toată viața în organism, recidivează.
Virusul uman papilloma daca s-a instalat in organism in acel caz NU se poate elimina definitiv si persista intr-o anumita forma toata viata.
Este important de mentionat ca nu exista o terapie ideala, adica un tratament care sa produca eliminarea definitiva si totala a tuturor leziunilor si nici sa ofere garantia ca boala tratata, nu va recidiva. In prezent, terapiile infectiei cu HPV sunt de trei tipuri: terapii de natura chirurgicala, terapii locale care utilizeaza substante chimice aplicabile local si imunizarea. Vaccinarea antiHPV reprezinta unica solutie de a fi evitata aceasta boala infectioasa nenorocita. Multa sanatate!
Din pacate, nu.
Pentru intelegerea corecta a acestui virus, iti recomand sa te documentezi din surse medicale adecvate si categoric NU de pe TPU.
De retinut este ca, tulpinile 16 si 18 sunt cele mai periculoase, dpdv al malignitatii.
In continuare iti voi lasa un extras de pe:
http://www.scumc.ro/......tratament/
De asemenea, te informez pe aceasta cale ca iti poti face anual testul Papanicolau in cadrul spitalului tau judetean (exista in derulare de ani buni acest program de screening insa EXTREM de putine femei stiu ca este gratuit si ca il pot accesa). A se discuta cu MF-ul tau detalii, etc.
"Clinic avem tipuri de HPV LR (de risc scazut) si HR (cu risc oncologic inalt). Distingem dintre tipurile de virus HPV LR 6 si 11 stau la baza condiloamelor si papiloamelor genitale. Tulpinile HPV LR au potential oncologic scazut.
Infectiile HPV HR cu tulpini 16, 18, 33, 31, 35, 45 stau in 95% din cazuri la baza cancerelor de col uterin din lume.
Invectia HPV cu tulpina 16 este cea mai comuna, dar si cea mai cancerigena (45% din leziunile CIN3, 55% din cancerele cervicale), acest fapt putand fi explicat prin persistenta sa indelungata. Tulpina HR 18 urmeaza procentul inalt al tulpinii 16, find diagnosticat in 37% din carcinoamele cu celule scuamoase si 13% din adenocarcinoame. Infectia HPV cu tulpini de risc crescut oncologic nu are consecinta neoplazia la procentul cel mai larg de femei, ci factorii de mediu, ai gazdei sau leziuni cervicale persistente, netratate.
Transmiterea se face prin contact sexual, contact cu tegumentul infectat, membrane mucoase, fuidele partenerului sau condiloame genitale.
In afara contactelor sexuale, transmiterea se poate face prin utilizarea tampoanelor interne, prin contactul oral, digital sau prin intermediul obiectelor.
Infectia congenitala este determinata de expunerea perinatala la HPV-ul matern si este marcata de papiloame conjunctivale, laringeale, vulvare, perineale prezente la nastere sau dezvoltate in primii 3 ani de viata. Infectia nefiind legata de modalitatea de parturitie.
Statistici medicale arata fatul ca un procent de 80% din subiectii activi sexual iau contact cu acest virus pe parcursul vietii.
Consecintele infectarii HPV sunt determinate de leziuni dispalzice sau maligne. Neoplazia fiind cea mai putin comuna consecinta a virusului papilloma uman.
Cele mai multe leziuni HPV clinice sau subclinice regreseaza spontan. Caracterul cameleonic al virusului HPV reflecta durata scurta a infectiei HPV si reinfectia secventiala prin noi parteneri.
Riscul progresiei catre neoplazie creste odata cu varsta (>35 ani), deoarece la femeile varstnice se presupune a fi o infectie persistenta. Cele mai multe infectii HPV se gasesc la femeile sub 25 ani, varful prevalentei fiind intre 14 si 59 de ani.
Factorii de risc in dezvoltarea infectie HPV sunt reprezentati de viata sexuala la risc, numarul de parteneri sexuali, debutul vietii sexuale la varste mici.
Cele mai multe infectii cu virusul HPV sunt benigne, trecatoare. Din totalul femeilor infectate, un procent de 70% reusesc sa negativeze virusul in decurs a maxim un an, la 90% dintre ele HPV devine negativ la un interval de doi ani. De obicei virusul ramane in faza latenta, putand a se reactiva la o perioada mai scurta sau mai lunga de timp in functie de sistemul imunitar, fapt ce explica infectia HPV pozitiva la femei de varsta inaintata cu relatii monogame, reciproce. Procentul de infectii HPV persistente ramane la un procent de doar 10%, avand un risc pe termen lung de a dezvolta leziuni precanceroase sau chiar neoplazii ale colului uterin."
Sunt băiat! Ori este trecător, ori nu?