| Mindfulness a întrebat:

Daca ai paradontoza nu e permis absolut deloc sa mănânci dulciuri este? Sau poți să mănânci rar?
Știți ceva tratamente naturiste pe care le poți face acasă care ar ajuta? Detartraj mi-am făcut,e ceva mai bine, nu mai am gingiile inflamate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Ai voie sa mananci orice, te speli f bine pe dinti sa nu faci carii, nu au treaba dulciurile cu paradontoza, cu asta au treaba bacteriile dintre dinte si ligamentele si osul din gingie unde-s fixati.

Mananca cat mai poti cu dintii naturali, ca la paradontoza vor cade toti dintii incet incet mai devreme sau mai tarziu.

| Mindfulness explică (pentru Mosotti):

Poate e paradontita și nu paradontoza!
Mersi de încurajare laughing

| Mosotti a răspuns (pentru Mindfulness):

Iti zic adevarul, minciuna nu te ajuta.
Eu am zis ca e paradontoza gandind ca ceva ti-a zis medicul ca e paradontoza, poti citi si aici:

https://www.dental-med.ro/......tratament/

Se poate incetini efectul bolii, dar nu se vindeca.

Uite si de paradontita care pare ca e tot aia cu paradontoza:

https://www.parodontax.ro/afectiunea-gingivala/etape/parodontita/

Scrie ca e ireversibila. E bine ca omul sa stie, sa isi stranga bani de implanturi, etc. Macar sa nu fie cazul.

Și cum se încetinește? Îți dai seama că mă spăl bine pe dinți și des. Asta e genetica mai mult nu?

Da, e genetica. Pe dinti te speli macar sa nu faci si carii.
Cauta pe google cum se incetineste boala, ca eu nu le am cu domeniu.

Apa rece se poate bea sau nu e permis?

Ai voie orice, daca te speli pe dinti bine, merge orice, doar intreaba un medic dentist ce se poate face referitor la boala sa se infraneze macar.

| Cinic a răspuns:

Zaharul oricum nu este bun pentru organism, asa ca nu pierzi nimic daca nu vei mai consuma dulciuri. Daca ai inceput de paradontoza, mergi urgent la stomatolog pentru ca risti sa iti pierzi intreaga dantura! Evita pe cat pisibil mancarurile tari gen covrigi, carne foarte tare, alune, seminte etc. Cel mai probabil vei avea nevoie de aparat dentar. Timpul este crucial, cu cat tratezi mai timp, cu atat mai bine. Eu sunt foarte norocs in ceea ce priveste dantura, a mea este aproape impecabila dar stiu un baiat tanat cu paradontoza, a lasat-o netratata si a trebuit sa isi schimbe dantura de 2 ori. Vorbim de peste 10000 de ron. Ai mare grija.