| GabrielSiAtat a întrebat:

Daca am 14 ani pot sa imi cadă dintii si sa imi crească la loc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca mai ai "dinti de lapte" (primii dinti de dupa nastere), atunci vor cadea, pe rand, toate si vor creste in loc dintii definitivi.
Dintii se schimba intr-un interval de cativa ani si nu este regula fixa la ce varsta. Cica, cu cat se intampla mai tarziu, cu atat vor fi mai rezistenti.
Evident, conteaza si cum ai grija de ei.

| Violleta2022 a răspuns:

La 14 ani nu-ti mai cad dintii de lapte, deci nu-ti mai cresc nici ceilalti de adult.
Daca totusi incep sa se clatine acum si sa cada, inseamna ca ai o gingivita sau paradontoza si trebuie mers urgent la medic, ca ramai fara dinti in gura asa de tanar.
La varsta asta, nu uita, nu mai cresc alti dinti, as aca, fa tot posibilul sa-ti pastrezi dintii sanatosi in gura!

| 123456789010 a răspuns:

Nu poti. Nu mai ai dinti de lapte. Esti cu capu.

| Bibi_Bianca_2001 a răspuns:

Pot sa iti mai cada doar dinții de lapte (daca mai ai). Sau te poti duce la un dentist sa il întrebi daca mai ai dinti de lapte care se misca si sa ii scoată si cresc la loc, dar după ce ii scoate si cresc nu mai poti ss ii scoți, practic poti dar nu vor mai creste.