| DannyJackman48 a întrebat:

Daca am 15 ani si 9 luni si o inaltime de 1, 74 pot creste la 1, 87-1,90? Stiu ca am intrat in pubertate la varsta de 12 ani si aveam 1, 68 (la 11 aveam 1, 58).Mama mea are 1, 72 si tatal 1, 80.Am inceput sa imi fac griji deoarece am crescut doar 6 cm de la 12 ani.Azi am facut o radiografie la mana si cartilajele sunt inchise din cate mi-au spus doctorii dar am auzit ca mai sunt si cartilajele din picioare care se inchid mai tarziu si mai e posibila cresterea dar nu foarte mult.Mi-au spus ca daca cartilajele de la mana sunt inchise, sunt si cele de la picioare si astfel nu mai cresc.Mereu mi s-a spus ca o sa am 1, 85+.Mai am un frate in varsta de 23 de ani si are 1, 84 dar mi-a zis ca la 12 avea 1, 63 si de la 16 nu a mai crescut.Credeti ca mai pot creste? Va multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mayhem666 a răspuns:

O sa cresti pana la varsta de 18-20 de ani, dar nu pot sa iti spun cat o sa cresti.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, mai poti creste pana pe la 18-19 ani, dar nu-i musai sa cresti cat fratele tau.

| Xdreaper21 a răspuns:

Poate maxim inca un an dar nu se stie fix eu eram mai inalt de 2 ori decat mama si tata la 11 ani si acu is super inalt dar nicic extrem un fel de jucator profesionist de basketball cam asa acu am 17 ani daca vrei sa stii

| Juviia a răspuns:

O sa mai cresti, nu te speria

| Fumiko a răspuns:

Buna,pana la varsta de 20 si un pic de ani te poti inalta, tu ai doar 15 si 9 luni.Eu inainte de a intra in clasa a 8-a amcrescut brusc iar acum ma inalt mai incet.Nu-ti fa griji, daca vrei sa te inalti mai repede mergi la inot, joaca volei...
Si nu uita sa te mai intinzi din cand in cand.

| 4StarLight a răspuns:

Unii copii pot creşe mai repede de la o vârstă mai fragedă şi să se oprească din crescut la vârsta de 15-16 ani! Poate vei mai creşte puţin, dar nu cu mult!
Dacă ai rude mai înalte în familie este posibil să mai creşti, dar rezumându-mă numai la părinţii tăi, nu ar trebui să te mai înalţi!

| MaryLaury a răspuns:

Normal baietii cresc pana la 23, deci ai timp,, unii cresc cel mai mult dupa 17 asae labeti prima data cresc mai incet si apoi de la17 cresc ft repede, in schimb la fete e invers

| BlairQnn a răspuns:

Eu cred ca da. Daca vrei sa cresti in inaltime apuca-te de inot sau baschet. Ambele sporturi sunt excelente pentru dezvoltarea organismului, a muschilor in general. Trebuie sa iei in considerare si ce au spus doctorii, insa, nu strica daca incerci, asa-i? Succes, si..."spor la crescut". A, si, la 1, 74 de metri, esti destul de inalt, nu e nevoie sa te ingrijorezi.

| rusudelia a răspuns:

Depinde de fiecare om. Doctorii s-ar putea sa aiba dreptate, dar nu se stiehee hee