| Rizer a întrebat:

Daca am 17 ani si nu mi-am inceput viata sexuala as putea face vaccinul HPV?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca citeai informatia din link iti dadeai seama.
Ea nu si-a inceput viata sexuala deci nu are legatura in cazul ei, pentru ca ei in dadeam sfatul.

"se face la fete micute pentru ca e mai ieftin?" de unde ai luat informatia asta? tu ai vazut sau citit macar despre scandalul iscat in urma obligativitatii de a face acest vaccin?
Crede-ma nu scriu cum fac altii doar de dragul de a scrie, altfel raspundeam la orice intrebare...

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, este chiar indicat sa-l faci. Nu cred ca trebuie sa mergi la ginecolog pentru a vedea daca ai HPV sau nu, dat fiind ca nu ai avut contacte sexuale si deci nu aveai de unde sa-l iei.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Da. Vaccinul se poate face si la varsta asta, doar ca trebuie sa te duci la un doctor ginecolog sa iti faca niste analize sa vada daca ai deja HPV sau nu.

@gabytzza: Invata si tu sa filtrezi informatia pe care o gasesti pe net. Faptul ca se face la fete micute nu indica ca nu are legatura cu viata sexuala. Avand in vedere acest virus se transmite sexual, o femeie care si-a inceput viata sexuala trebuie sa isi faca un control sa vada daca este infectata cu acest virus sau nu. Se face la fetite micute, fiindca e mai ieftin sa faci unei persoane careia nu mai trebuie sa ii faci un set de analize sa vezi daca are acest virus.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@gabytzza: Am fost la niste traininguri referitoare la vaccinurile hpv, asa ca stiu mai bine. Nu crede tot ce e pe net. Scandalul ala a avut niste radacini mult mai ascunse decat crezi.
Vaccinarea gratuita se face pentru ca e mai ieftin sa vaccinezi o persoana decat sa o tratezi de cancer. Daca ai fi citit, acest virus se transmite pe cale sexuala, asa ca daca la cineva si-a inceput viata sexuala, trebuie verificat intai daca are acest virus si apoi vaccinat. De aici rezulta ca la o fata de 18 ani, ar fi trebuit ca aceasta campanie sa cuprinda un consult ginecologic anterior vaccinarii. Din aceasta cauza se face la fete mici, e mai ieftin sa faci doar vaccinul decat sa adaugi si un examen ginecologic. Nu e logic? Daca te-ai fi uitat si la studiile despre vaccin, ai fi vazut ca vaccinul se recomanda in special grupelor de varsta 16-26 de ani, inaintea inceperii vietii sexuale.
Nu mi se pare ca sti, avand in vedere ca folosesti niste surse care nu au o credibilitate prea mare, incearca reviste medicale/baze de date de articole medicale aprobate de forurile medicale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acest vaccin se face si la fetite micute deci nu are legatura cu viata sexuala.

"HPV-ul este un virus care traieste la nivelul dermului, de aceea prezervativul nu poate acoperi toate zonele de piele la nivelul caruia se gaseste virusul.

2. Vaccinul este aproape 100% eficient. Studii clinice au demonstrat ca Gardasil, aprobat doar pentru femeile cu varste cuprinse intre 9 si 26 de ani si recomandat in special pentru fetele de 11-12 ani, este eficient 99%, oferind protectie impotriva a patru tulpini a virusului HPV."
Sursa: http://www.copilul.ro/Vaccinul_impotriva_HPV_eficient_sau_nu-a4577.html