| spartanulanonim23 a întrebat:

Daca am avut hepatita a, acum vreo 6 ani si m-am vindecat complet de ea, pot transmite virusul prin contact sexual?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SEMIHA a răspuns:

Transmiterea virusului hepatitei A se face mai ales pe cale fecal-orală, prin contact direct sau prin apă și alimente contaminate DAR se poate și pe cale sexuală și parenterală. Dacă tu spui că te-ai vindecat complet, mă bucur mult pentru tine. Sunt curioasă de ce ai pus întrebarea asta? Cel mai bine și recomandat pentru ambii parteneri este prezervativul, la orice contact sexual. Nu se știe de ce boli suferă fiecare, fără ca voi să știți. Eu te sfătuiesc să îți faci niște analize. Uite așa vezi dacă virusul nu a reapărut în corpul tău sau dacă nu sunt alte probleme de sănătate transmisibile pe cale sexuală. O seară frumoasă!

4 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu se transmite prin sex

| darrio2007 a răspuns:

Nu.

| RAY a răspuns (pentru darrio2007):

Uni virusi pot intra in stare latenta si pot doar infecta alte persoane fara ca acel individ sa fie afectat cum e boala sarutului

| Simpatic a răspuns:

Hepatita A este altceva, confunzi cu hepatitele B si C.
hepatita A este denumita popular boala mainilor murdare.