Asta nu se poate stii, sa va fereasca Dumnezeu de asa ceva. Iti recomand sa iti recoltezi la nastere celule stem si sa le depozitezi intr-o banca de sange. In caz ca apar probleme, vei avea sansa sa-ti vindeci copilul.
Probabilitatea ca si al doilea copil sa aiba LMC este destul de mica sau chiar nula, desi afectiunea este asociata cu o anomalie cromozomiala (cromozomul Philadelphia), in care se produce o translocare de material genetic intre anumiti cromozomi.
Leucemia mieloida cronica (LMC) reprezinta o proliferare a globulelor albe din seria granulocitelor (polinucleare).
LMC este asociata cu o anomalie cromozomiala (cromozomul Philadelphia), in care se produce o translocare de material genetic intre cromozomii 9 si 22, ceea ce duce la o scurtare a bratului lung al cromozomului 22, antrenand perturbari genetice ce se afla la originea LMC.
Acest tip de leucemie este mai rar si nu reprezinta decat 2 sau 3% din leucemiile copilului. LMC se prezinta sub doua forme: forma juvenila, care afecteaza copiii cu varste sub 2 ani si forma adulta, care afecteaza indeosebi adolescentii.
Sansele sunt foarte mici, mai ales daca ai avut deja un copil cu aceasta boala deoarece genetic boala se produce din cauzaunor aberatii a recombinarilor dintre cromozomii mamei si tatalui.
anonim_4396 întreabă: