| djdjjd a întrebat:

Daca am calcat într-un cui ruginit dar am vaccinul de 14 ani făcut, l-am făcut acum 6 luni, tot 14 ani am, acum 11 zile am calcat într-un cui ruginit nu știu dacă mi-a străpuns pielea că nu am văzut pielea dată la o parte sau altceva, nici nu m-a usturat când am dat cu dezinsfenctat, cred că îl am foarte puțin umflat nu mă doare când apăs, deci nu am tetanus? Acum 2 zile am avut și o disfagie dar aia cred că a fost din cauza că nu prea mâncăm, dar mi-a trecut, mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vaccinul te protejează încă 10 ani de când l-ai făcut.

| djdjjd explică (pentru anonim_4396):

Chiar daca mă mai înțep in viitor? Adică peste 2-3 luni

| shyde a răspuns (pentru djdjjd):

Pai da, daca a zis 10 ani, atunci ai destul timp. Nu conteaza neaparat de cate ori te intepi, stie corpul ce sa faca.

| anonim_4396 a răspuns (pentru djdjjd):

Mulțumesc pentru fundă. Nu e nevoie să te înțepi peste 2-3 luni.

6 răspunsuri:
| Whitte a răspuns:

Atentie, vaccinul "de 14 ani" nu e pentru antitetanos. Mergi la medicul de familie sa vada ce este acolo. Poate nici nu te-ai zgariat.

| djdjjd explică (pentru Whitte):

Mi se pare că este vaccinul DTP diftero, tetanos, pertussis, au trecut 11 zile de când m-am înțepat in cuiul ruginit

| djdjjd explică (pentru Whitte):

Și nici nu mi-a curs sânge, și în locul ăla care mi-a intrat cuiul văd că sunt multe vene mici, daca era ceva rana deschisa cred ca îmi curgea sângele