| IoNuTz96 a întrebat:

Daca am fost vaccinat cu vaccin anti-rujeolic adica sa zicem sunt "imun la rujeola"(sa zic mai asa. ca nu stiu exact, adica pe foaie de vacinuri scrie ca am fost vaccinat cu vaccin anti-rujeolic) atunci daca sunt imun la rujeola (pojar), inseamna ca sunt imun si la rubeola (varsat de vant) ? , adica vreau sa spun mai exact , vacinu asta care l-am luat , adica vacinu anti-rujeolic, face sa fiu imun numai la rujeola , sau si la rubeola ? , va rog mult sa rapudeti cat de repede puteti , mersi mult TPU big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| 23partyboy a răspuns:

Rubeola e provocata de virusul rubeolic.rujeola de paramixovirus, sunt 2 virusuri diferite. Daca ai fost vaccinata de rubeola poti face rujeola si invers, la fel esti imuna 5 ani dupa vaccin(aprox) ai dupa expirarea termenului exista probabilitatea sa faci boala

1 răspuns:
| MrKid a răspuns:

La ambele fiindca rubeola este tot o rujeola dar vezi ca vaccinul dureaza doar 6 ani. Funda?