In primul rand trebuie sa vezi din ce cauza sunt sensibile... ai gingivita poate care are mai multe cauze... una dintre cele mai frecvente cauze este tartrul (piatra) de aceea ar trebui sa faci o vizita la medicul tau stomatolog sa investigati cauza gingivitei sau a sensibilitatii ...ata dentara este indicata... insa trebuie si ata folosita cum trebuie nu ajunge sa bagi ata intre dinti si sa tragi de ea... trebuie intrat intredinti si tras ata pe o suprafata a dintelui apoi pe celalalt dupa care vine bine cunoscuta miscare de tras in fata si in spate... ata dentara nu ii face rau... incearca sa folosesti ata dentara soft (moale) se gaseste la supermarcheturi de diferite marci... insa cauza sensibilitatii gingivale trebuie investigat... multa sanatate
Nu prea e indicat.Si cand dai cu periuta trebuie sa dai incet ca imediat sangereaza.
Eu am ata dentara dar e foarte moale...depinde si de care folosesti astfel sa nu-ti mai afecteze gingiile. foloseste si apa de gura
Si eu le aveam sensibile si vroiam sa folosesc ata dentara dar nu prea puteam. Am gasit urmatorul dispozitiv care ma ajuta sa curat spatiile dintre dinti si in acelasi timp sa masez locul respectiv.
http://www.okazii.ro/catalog/32402247/Dispozitiv-ata-dentara.html
In primul rand ar trebui sa ajungi la un dentist... daca nu ajungi la unul ar fi bine sa incepi sa folosesti periuta soft, o pasta de dinti indicata in afectiuni ale gingiei(gen lacalut/parodontax), apa de gura.
anonim_4396 întreabă:
Carmen133 întreabă: