Nu are nici o treaba infectia urinara cu menstruatia. Infectia urinara se datoreaza unei bacterii care ti-a afectata sistemul urinar, care se intampla pe uretra, o gaura mai sus de vagin.
Iar menstruatia se scurge din vagin si este determinata/influentata de hormonii corpului tau.
Da, infectia poate duce la intarzierea menstruatiei:
https://lifemd.com/learn/does-a-uti-affect-your-period
Ai si citit ce scrie pe acolo, sau ai dat doar asa link?
Am citit.Tu ai citit?
,,While A UTI can put stress on the body and may result in your period being early, late, or irregular, it usually won’t cause your period to be skipped altogether.''
Afirma destul de clar ca o infectie poate face ca stresul sa afecteze menstruatia, care poate veni mai devreme sau mai tarziu, iregulat, dar ca nu va sari/lipsi de tot in acea luna. Vorbim de corelare, nu cauzalitate, dar raspunsul scurt la intrebarea lui op este tot afirmativ.
"As previously mentioned, UTIs don’t have a direct impact on your menstrual cycle, but because UTIs may cause hormonal imbalances due to stress, it’s possible that a UTI can affect your period.
However, if there are obvious changes in your monthly cycle, there’s likely another cause for them. A UTI cannot result in a delayed period, for example.
Visit your healthcare provider or get advice from a board-certified gynecologist if you have concerns regarding a late period, hormonal changes, or if you experience chronic UTIs."
Afirma si asta. Infectia in mod direct nu afecteaza menstruatia. Mai departe legatura intre stres si afectarea hormonala, este foarte firava si deloc abordata de autor, doar ne spune ca exista, fara dovezi.
Sfat...nu mai crede tot ce citesti. Legatura intre infectia urinara si intarzierea menstruatiei, nu exista. Daca observi, link-ul trimis de tine, nu ofera absolut deloc nimic "stiintific", este un site mai degraba de literatura.
Sau putem lua de bun ca cineva crede ceva? sau crede ca este posibil ceva?
Am scris ca este colelare, nu cauzalitate, adica legatura directa. Scrie acolo Medically reviewed and edited by Dr. Banita Sehgal, deci nu poti spune ca e un articol random de pe wikipedia sau Eu stiu. Afirmi acestea stiind ca si tu ai vagin sau? Pentru ca stresul chiar afecteaza venirea menstruatiei, iar o infectie nu are cum sa-ti provoace bucurie.Doresti sursa si pentru asta?
In domeniul meu, astfel de corelatii sunt explicate, aici nu vedem nici macar cum s-a facut studiul, nici macar nu stim daca exista unul
Menstruatia poate intarzia din foarte multe cauza ( ca sa nu mai spun ca nici macar nu exista o definire clara a ceea ce inseamna "intarziere")
Nu exista astfel de studii care sa demonstreze o legatura, de orice fel intre infectiile urinare si intarzierea menstruatiei, poti cauta oriunde vrei tu, iar fara studii, cum poti afirma cu atata siguranta ceva?
Care este domeniul tau? Sunt constienta ca menstruatia are mai multe cauze, cred ca am pus aceste linkuri de cel putin 100 de ori de cand sunt aici pe TPU:
https://www.tpu.ro/......tenul-meu/
Infectiile sunt cat se poate de nasoale, vorbesc din proprie experienta, stresul nu ajuta deloc.Intarzierea inseamna mai mult de 2-3 zile fata de durata obisnuita a ciclulul menstrual regulat.Nu prea inteleg de ce pentru tine pare atat de stiintifico -fantastic sa accepti legatura dintre cele doua.