| Monyyyyy a întrebat:

Daca am la ochelari -0, 75 e grav? La un ochi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Da, o sa morii! Nu, glumeam, o sa mai traiest 100 de ani, ba nu, 101, ideea e ca suntem oameni.Eu am 1, 75 si 1, 50 de asta imi permit sa 'rad' de tine laughing ca sunt si eu ochelarist.Deci o sa fii bine, nu o sa fie grav. Dioptriile cresc in medie pana pe la 22 - 25 de ani stiu eu. Apoi numai cresc.Mie mi-au crescut o singura data, dar mna am 28 de ani happy Capu sus, toti avem defecte.Si...daca esti mioapa, o sa nasti prin cezariana.

| JustForFewSeconds a răspuns (pentru Liviu):

Care e faza cu "daca esti mioapa nasti prin cezariana", n-am mai auzit asa ceva laughing)

| Liviu a răspuns (pentru JustForFewSeconds):

Eh ..fiind mioapa, risti sa ti se rupa retina asa am auzit, de la 'scremutu ala' de aia nu e indicat sa tragi de fiare si sa faci efort cand ai miopie, e retina subtiata.Sau ceva genu, asa imi povestea una dintre fostele mele iubite, care acum e medic.Deci... eu asa stiu happy

| Violleta2022 a răspuns (pentru JustForFewSeconds):

Cand ai miopie se pare ca ai presiune oculara marita, iar la o nastere, cand corpul intra in travaliu, presiunea creste enorm din cauza efortului masiv pe care tot corpul il depune, riscand sa se produca ceva hemoragii oculare, de aceea esti avertizat asupra acestui aspect.

| JustForFewSeconds a răspuns:

Nu e asa naspa. -0.75 e ok. Nu e mare. Doar ca trebuie sa porti ochelari la condus pentru ca o sa vezi muuuult mai bine, mai ales pe timp de noapte. Atat am si eu la un ochi, iti spun din experienta ca inainte sa imi iau ochelari, nu ziceam ca vad asa rau. Dupa ce am purtat ochelarii o perioada, nu puteam fara ei, mai ales la condus pentru ca e o reala diferenta.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i grav deloc, este una din cele mai mici dioptrii.
De fapt sub -1 poti sa stai si fara ochelari, ca diferenta este insesizabila, fiind atata de mica.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu am -3.75 si inca traiesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am -3 şi ceva la ambii ochi aşa că stai liniştită. Sunt oameni cu dioptrii mult mai mari, de peste -5, care chiar au probleme şi ajung să se opereze obligatoriu.
La tine este aproape insesizabil.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Tu esti ok.EU imediat am -6.00 la un ochi si -5.50 la celalalt laughing