| davidwarner a întrebat:

Daca am renuntat de o luna la carne(am renuntat brusc) ce pot face sa previn anemia? Am 14 ani. Ma gandeam ca un timp sa mananc peste de 2 ori/saptamana apoi sa mananc doar o data si in cele din urma sa renunt de tot. Astept sfaturi!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Buna! Ar fi bine sa nu renunti la carne. Dezvoltarea organismului tau inca nu s-a incheiat. Renuntand la carne vei pierde o parte din nutrientii de care corpul tau are nevoie. Una dintre afectiunile frecvente ale vegetarienilor este anemia feripriva. Studiile de specialitate sustin ca vegetarienii au si un IQ mai scazut. Sfatul meu este sa nu adopti aceasta dieta. Multa sanatate!

| CoquineNoire a răspuns:

Draguta, esti in crestere, iar corpul tau are nevoie de proteine.
vrei sa ajungi sa cazi pe strada?
lasati nene prostiile si mancati, dar sanatos, carnea nu are ce rau sa-ti faca.
tinerele din ziua de azi iau ca model anorexicele, fara sa se gandeasca la consecintele grave pentru sanatate.
bagati-va mintile in cap, pune mana si mananca si lasa fitele!
macar o data pe saptamana sau la 3 zile mananca carne slaba (pe gratar sau la cuptor) daca vrei sa slabesti, dar nu renunta de tot.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Este o prostie. Nu se renunta la carne. Omul este un animal omnivor care are nevoie si de carne. Poti sa mananci mai putina, sa mananci de pasare fara pielita, sa mananci de peste. Mai bine intreaba un medic nutritionist altfel ajungi la anemie, anorexie si... gata.

| davidwarner explică:

Nu fac asta pentru a slabi, ci din cu totul alte motive. Daca vreau sa le precizez este problema mea. Exista foarte multe motive pentru a deveni vegetarian, bineinteles ca cei neinformati se gandesc imediat la slabit sai fite oh go on. Eu am intrebat cu totul altceva decat ce ati raspuns voi, daca nu va pricepeti, mai bine abtineti-va.

| davidwarner explică:

DaVinci, Pitagora, istoricul roman Plutarh, poetul englez Shelli, George Bernard Shaw si multi altii au fost vegetarieni. Nu stiu ce,, studii de specialitate,, ati citit voi, dar...in fine.

| Greenday_6879 a răspuns:

Nici vorba nu renunta la carne.nu face aceeiasi prostie ca si mine.am 18 ani si am 41 de kg acum ma chinuiesc sa ma ingras nu cumva sa intru intr-o anorexie