Da, ai voie sa faci dus, in mod obisnuit, dimineata si seara. Astfel previi riscul de infectii.
Nu ai voie sa iesi din casa, sa intri in contact cu alte persoane care nu au facut boala, sa stai in frig si trebuei sa tii regim (carne slaba fiarta, legume fierte, fructe proaspete, cu cat mai putina sare posibil, eventual deloc). Trebuie sa bei multe lichide (minim 3 litri pe zi si sa reduci la maxim cantitatea de zahar.
Ideea ca in timpul bolilor eruptive e interzisa spalarea a fost abandonata de peste 10 ani. Se recomanda o igiena obisnuita (un dus seara si unul dimineata), dar fara bai in cada.
Bună.
Spălutul prea des duce la distrugerea ph-ului pielii, nu este indicat în stare de boală.
Dușul zilnic este suficient o dată, nu de două ori!
Pa, pa.
Bună!
Sigur că ai voie să faci duş. Important este să nu ieşi din casă să-i molipseşti şi pe alţii care nu au avut încă rubeolă.
În rest, poţi face toate activităţile pe care le practici zi de zi.
Pa-pa!
Nu ai voie! Doar daca esti foarte atent incat sa nu rupi varfurile bubitelor! adica sa nu te freci in ultimul hal, cu un burete ceva, usor, usor! Bft!
Ce coji mai ca aproape mi-a trecut oricum nici nu mi-a iesit nimic decat putin pe maini ca nu m-am scarpinat