anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca am stat prea aproape de ecranul telefonului acum 5-6 ani si de atunci nu mai vad bine. Daca nu port ochelari si nu mai stau cu ochii in telefon se vindeca in timp? sau raman asa? sau orbesc in timp?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca a trebuit sa stai aproape de telefon, atunci deja ai avut problema cu vederea, care s-a accentuat pe parcurs.
Starea actuala si evolutia posibila a vederii se va putea constata doar cu ocazia unei investigatii oftalmologice extinse. Asemenea investigatii se pot face la unele clinici oftalmologice, unde se fac si operatii laser.

| SebiModol1998 a răspuns (pentru Bula):

Aveam telefon cu ecran foarte mic. am fost si imi cere sa port ochelari, eu nu vreau sa port.

| Bula a răspuns (pentru SebiModol1998):

Incearca exercitii de vedere, in continuu + mananca cate 1-2 morcovi cruzi zilnic. (ajuta mult la imbunatatirea vederii).
Poate vei scapa sa nu fii nevoit a folosi telefon "cu pipait" in loc de telefon cu ecran tactil.

| Violleta2022 a răspuns:

Mai baiete, dupa cum vad eu in poza ta de la avatar, tu porti ochelari de soare si in casa.
In cazul asta, de ce te mai miri ca ai probleme asa mari cu vederea?!

| SebiModol1998 a răspuns (pentru Violleta2022):

Eram la scoala.

| Violleta2022 a răspuns (pentru SebiModol1998):

Si la scoala, in clasa, porti ochelari de soare?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Te duci la oftalmolog si vezi care e problema. Noi degeaba ne dam cu parerea neavizata aici

| bustamante a răspuns:

Recomand sa mananci morcovi foarte multi. Eu am fost cu strabism cand eram mic si mancam 500 g morcov minim in fiecare zi, am ajuns sa mananc 1000 grame zilnic pana mi-a trecut. Acum eu te sfatuiesc sa mergi la un medic oftalmolog si de acolo sa incepi sa mananci morov crud.

| SebiModol1998 a răspuns (pentru bustamante):

Deci daca mananc morcov imi trece? interesant...