| BlackNights a întrebat:

Daca anticonceptionalele imi sunt prescrise de doctor pot fi 100% sigura ca nu au efecte secundare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Eduard a răspuns:

Buna!

In general anticonceptionalele au si efecte secundare. Un medic poate iti face o serie de analize ca sa stabileasca ce anticonceptionale vor avea cel mai mic impact negativ asupra corpului tau, insa cu siguranta pot exista efecte. Depinde de geneticul tau, depinde de foarte multi factori. Si depinde in primul rand si de ce pastile ti-a prescris.
In schimb faptul ca iei anticonceptionale, e un semn ca trebuie sa iti reglezi o problema hormonala.

In fine sunt pareri si pro si contra. Am cunoscut foarte multe fete care mi-au spus ca nu a avut nici-un semn vizibil, insa am cunoscut persoane mult mai in varsta care considera ca anticonceptionalele sunt cele mai daunatoare pastile si ca nu s-ar atinge de ele. (parerile lor sunt atat subiective - persoane care au suferit din cauza anticonceptionalelor si persoane care vorbesc obiectiv - doctorite, profesoare de chimie, biologie etc.)

Ce sa-ti mai spun, problemele hormonale se pot regla in foarte multe feluri, fara folosirea anticonceptionalelor, dar implica foarte multe lucruri, de la alimentatie, viata sexuala, miscare, stres etc.

Sugestia mea e sa te interesezi ce sa faci in vederea evitarii problemelor de tipul acesta si pe viitor sa ai mai multa grija de tine, ca sa nu fi supusa altor riscuri.

Multa bafta!

Si da ia pastilele care ti le-a dat, nu ti le-ar fi dat daca nu ai avea o problema...

8 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Orice medicament are si efecte adverse. Daca nu le poti suporta, trebuie sa mergi la doctor pentru a-ti prescrie altele.

| mgtow a răspuns:

Depinde si de medic daca e baut sau e constient de ceea ce iti prescrie in reteta.

| MihaelaDart a răspuns:

Fiecare corp reactioneaza altfel, dupa ce m-am operat de chistul la ovar, medicul mi-a prescris anticonceptionale Yasmin pentru a prevenire reaparitia altora si dupa 1 an jumatate am dat in altele din cauza astora, Noduli cu foliculina desi am inteles de la medic ca pot disparea la prima nastere si apoi tot de la anticonceptionale am facut tromboza (cheag de sange blogat pe o vena de la picior, motamo explicat pentru cel care nu stie. netratat poate duce la moarte, din cauza ca, cheagul se poate duce la inima sau creier). Anticonceptionalele le intrerupsem de la aparitia nodulilor la sani, desi efectul pastilelor inca mar era in sange si astfel am facut si cealalta problema. Acum nici nu ma am voie in viata mea sa pun gura pe asa ceva.

| lulu_5281 a răspuns:

Dezavantaje
Pilulele pot provoca, mai ales in primele luni de utilizare, greturi, dureri de cap sau chiar absenta menstruatiei (amenoree). Acestea nu suntsemne de sarcina sau de boala. Nu protejeaza de bolile cu transmiteresexuala. Alt dezavantaj il reprezinta faptul ca pastilele trebuie luatela aceeasi ora a zilei.

Avantaje
Poate fi folosita de cele mai multe femei. Este o metoda contraceptivafoarte eficienta si reversibila. Este usor de administrat si nuinfluenteaza desfasurarea actului sexual. Cu sfatul medicului, poatefi folosita si ca "pilula de a doua zi", pentru a anula efectele unuiraport sexual neprotejat.

| isauranick a răspuns:

Nu

| ZZG a răspuns:

Ba sunt o gramada, te poti ingrasa, devii mai sensibila.ma rog,dereglari hormonale,in general, depinde de concentratia de hormoni, doctorul iti va face niste analize inainte banuiesc si ti le va prescrie in functie de greutatea ta.ma rog, daca ti le-a prescris doctorul, banuiesc nu ai de ce sa-ti faci griji.

| alexvegas a răspuns:

Nu iti spun sigur efectele secundare pot aparea si ele la scurt timp depinde si ce fel de anticonceptionale ei

| claudia_9009 a răspuns:

Buna! Toate pilulele contraceptive au efecte adverse. Ficatul este supus invariabil unui stres in plus pentru ca proceseaza zilnic un medicament. De ce nu incerci contraceptivele locale, ca Pharmatex? Sunt capsule pe care le introduci in vagin si care au aceeasi eficienta ca si pilulele. Nu au efecte secundare pentru ca nu trec prin sistemul digestiv ci rezolva problema local.