| aspicz27 a întrebat:

Dacă ascult muzică la caști cu sonor scăzut, până la cea mai mică treaptă ca să zic așa, dar des (eu ascult foarte des muzică la căști), auzul îmi va fi afectat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Castile sunt un pericol pentru auz. Daca nivelul e mic, e foarte bine, nu sunt probleme, insa castile fiind la urechi pot da semnal suficient de puternic care sa afecteze ireversibil auzul si in plus e greu de sesizat cand sunt date prea tare si cand nu.
Din cauza asta eu nu mai folosesc casti decat foarte rar. Am vazut persoane care auzeau perfect si din cauza castilor au ajuns sa poarte aparat auditiv care la randul lui si acela agraveaza scaderea auzului ajungand sa nu mai fie suficient. Mai bine sa asculti muzica la cel mai scazut sonor, chiar daca nu se aude bine, decat sa ajungi sa nu mai auzi cand iti vorbeste cineva. La fel si sonorul dat prea tare in boxe, difuzoare nu e recomandat.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu,si eu ascult la fel, cumpara casti de alea ce acopera toata urechea nu mici ca nu sunt sanatoase, asa incet trebuie sa fie incat sa poti vorbi cu cineva

| neutrino a răspuns:

Nu, dar nici muzica nu o vei auzi asa cum trebuie.

| Dintrebare a răspuns:

Nu

| Cristi2555 a răspuns:

Nu. Auzul iti este afectat daca asculti muzica tare, o perioada lunga de timp.

| Ynocrazy a răspuns:

Nu, decât dacă asculți non-stop