| AlexStefan1 a întrebat:

Daca beau din acelasi pahar cu o persoana care are herpes, exista riscul sa iau si eu? Am luat doar o gura dintr-un pahar din care a baut si o persoana cu herpes.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AKARA0 a răspuns:

Să-ti dau un exemplu, sunt oameni care merg la biserică și se împărtășesc, tu îți dai seama cate guri cu herpes a atins lingura aia? Și totuși lumea nu a luat herpes.
Tu crezi că chestia aia de ia așa usor, trebuie sa ai contact cu buzele contaminatului că sa iei și tu.

| AlexStefan1 explică (pentru AKARA0):

Au trecut 24 de ore si nimic, nici contact direct nu am facut deci e ok.

6 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Da,apa a fost atinsa si chiar bauta. Sunt riscuri mari sa-l fi luat daca nu ai intervenit cumva sa elimini apa si sa te speli pe dinti, sa te stergi pe buze cu spirt..este un virus rezident care se adaposteste definitiv in corp si se poate inmulti astfel incat il poti da mai departe. nu iti recomand sa faci asa ceva. Daca il ai, nu-ti face griji! Avand grija de corpul tau, tinandu-ti in putere sistemul imun, nu se va face vizibil acest herpes si nu te va deranja in vreun fel. Numai bine!

| CuriousStuff a răspuns:

Faci herpes doar daca sistemul tau imunitar e slabit. Teoretic poti sa intri in contact cu orice microorganism (de la herpes simplex virus la virus hepatic) si sa nu faci nicio boala daca tu ai sistemul imunitar foarte bun, insa asta intr-o lume perfecta, daca sistemul tau imunitar e putin slabit e posibil sa faci herpes, daca tu esti o persoana care raceste de doua ori pe saptamana vara la 30 de grade, cu siguranta o sa faci herpes chiar si daca ai baut dupa o persoana si paharul ala a fost si spalat intre timp.
Totul tine de imunitate. Herpesul e un semn foarte bun care anunta o imunitate slabita, la fel cam ca orice alte infectii, in special infectii repetate si care trec greu chiar si cu tratament.

| Andersen2k18 a răspuns:

Da mai mult ca sigur, ai avut contact cu persoana care a avut herpes.Nu iti recomand sa mai bei de pe urma altora pentru ca in primul rand nu este igienic si nici sanatos.

| AlexStefan1 explică (pentru Andersen2k18):

Chiar si daca nu am baut din acelasi loc?

| Andersen2k18 a răspuns (pentru AlexStefan1):

Nu conteaza, daca ai avut contact cu gura ma refer, tot vei lua.