| cxxyy a întrebat:

Dacă beau mai mult lapte deodată mi se face rău, de ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiindcă îl bei deodată.

| doctorandus a răspuns:

Pentru ca majoritatea adultilor din lume nu pot digera lapte. Deci daca ei beau mai mult de un pahar de lapte, vor avea probleme de digestie.

| aXy99 a răspuns (pentru doctorandus):

Majoritatea din lume poate, dar in Europa o ducem bine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Dar cum de înainte nu aveau nimic oamenii, crescând vite, ovine și caprine la greu pentru laptele lor? Că rezulta mult lapte și populația nu era nici ea așa numeroasă, chiar cu milenii în urmă, deci cantitatea aia se consuma fie ca lapte sau ca derivat. Și atunci era procentul ăsta de 65% de care zici?

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa cum am spus, europenii nordici s-au adaptat foarte bine la consumul de lactate, iar romanii nu stau nici ei prost la capitolul asta.

| aXy99 a răspuns:

Poate ai intoleranta la lactoza.

| Marius22222222222 a răspuns:

DC nu bei rand pe rand?

| Bruno92 a răspuns:

Daca sti ca ti se face rau de ce continui sa bei?
Bea si tu mai putin si o sa vezi ca nu o sa ti se mai faca rau.

| RaduRobertRO a răspuns:

Consulta si un medic, chiar daca corpul omului nu e conceput sa consume la maturitate lapte, nu ar trebui sa-ti faca rau. Eu de exemplu beau un litru pe zi [ cand beau, nu o fac mereu, dar am zile cand consum lapte destul de mult, fara probleme ].

Daca nu ai probleme la alte produse lactate, ar trebui sa fie ok. Cum spuneam, doar medicii pot afla de ce ai aceste simptome la consumul de lapte.

| doctorandus a răspuns (pentru RaduRobertRO):

65% din populatia lumii isi pierd capacitatea de a digera laptele dupa incheierea copilariei. Ei pot sa bea circa un pahar de lapte pe zi fara probleme, dar daca beau mai mult au probleme de digestie.

Deci ea e normala, noi doi suntem din minoritatea care nu are probleme cu laptele.

| RaduRobertRO a răspuns (pentru doctorandus):

Am auzit - citit - si eu asta, dar sincer si eu si sotia consumam lapte destul de mult. Ma bucur ca ma aflu printre cei 35%, desi mi se pare exagerat procentul [ avem 65 de ani! ].

Europenii nordici au cel mai mare procentaj de a asimila laptele la varsta adulta. Circa 90% din chinezi si 70% din africani au intoleranta la lactoza.

Acum e mai clar, nu stiam statistici din China sau Africa. E probabil legat si de genetica. Multam fain de informatie.

Dap, aici da alt procentaj: https://www.healthline.com/nutrition/lactose-intolerance-101

Conform sursei, trei sferturi din adulti sunt intoleranti la lactoza.

Global da, la noi vad ca e 15 - 30, ceea ce pare mai aproape de ceea ce vad in jurul meu. Nu stiu daca laptele din cafea intra la intoleranta, adica are efecte asa de vizibile. Din ceea ce vad eu - consum moccacino la greu - lumea consuma laptele sub diverse forme destul de mult [ ca procent din consumatori ].

| Stefan2267 a răspuns:

Intoleranta la lactoza

| NCSscore a răspuns:

Incearca sa-l bei rece.

Întrebări similare