Nu, nu afecteaza, majoritatea au dat raspunsuri tampite fara sa cunoasca cum functioneaza organismul uman, din ce au auzit de la mamaia, din coltul blocului sau de la colega.
Ficatul metabolizeaza tot, deci nu exista nici o probabilitate ca suplimentul sa nu-si mai faca efectul. Problema cu alcoolul este ca fiind hepatotoxic, distruge hepatocitele (celulele hepatice) si le suprasolicita pe cele ramase in viata. Suplimentul, avand probabil o cantitate mare de vitamine, proteine, minerale, etc solicita si el ficatul. In timp (dar asta este valabil doar daca tragi la masea zilnic) este posibil sa apara probleme. Dar, cum nu vei lua foerver and ever suplimentul acela, si cum nu te rupi cu bautura (un pahar de vin rosu la 2 saptamani nu este mult) nu cred ca este posibila o afectare hepatica. Si oricum, ar fi reversibila
De suprimat efectul suplimentului nu se poate, ti-am explicat mai sus de ce. Daca ficatul nu ar mai putea metaboliza ceva din cauza faptului ca bem alcool am muri de malnutritie toti.
Iata un link: http://info.cancerresearchuk.org/healthyliving/alcohol/
Asta asa, ca sa vezi ceva. Dar n-am stat sa caut toate studiile, insa sunt o caruta care leaga alcoolul consumat in cantitati, atentie, MICI, cu cancerul. Faza cu "un pahar de vin pe zi este sanatate curata" este probabil publicitatea firmelor care vand vin, sanatatea si longevitatea francezilor a sicilienilor, a locuitorilor din Okinawa, nedatorandu-se vinului ci, in urma cercetarilor, consumului de PESTE. Dar cum am mai spus, in ciuda carutelor de studii, de 3-4 ori pe an, mai beau si eu 1-2 sau chiar 3 pahare de vin cand este cazul. Asta nu inseamna ca ma si amagesc cum ca mi-ar face bine mai mult decat pe moment.
Vinul oricum ar fi e bun sa-l bei in cantitate mica cu masura, dupa oricare masa mai consinstenta, un pahar de vin e bine venit dupa masa (atentie nu in fiecare zi ) dar pe mine ma interesa in leg cu suplimentele daca are efecte negative, nu ca vinul nu e bun si dai in cancer. astea is prostii, bunicul meu are 82 de ani si e sanatos tun a trait la tara si dupa fiecare masa a baut cate un pahar de vin rosu de tara, ce firma poate sa-si mai faca reclama daca e facut chiar de el. asa ca lasa-ma cu teorii din astea de ale lui stephen hawking. si medicul zice cate un pahar dupa masa nu mai mult chiar e sanatate curata. Bine inteles daca te referi la vinuri pastilate jeguri de la magazin facut din pastile alea normal ca-ti pot face rau. dar un vin bun natural de calitate consumat in cantitati mici si cu masura niciodata nu o sa-ti faca rau!
Sunt studii care spun ca orice picatura de alcool iti face rau. Bine, la ocazii, cand chiar este rost de distractie cred ca poti sa bei chiar si doua pahare de vin, ca si studiile astea se mai contrazic. Vezi aspirina, un an "cercetatorii" spun ca este bine sa o iei constant, al doilea an spun ca este rau samd. Rapid mass-ul ala n-as prea avea incredere in el. In primul rand nu bagi mana in foc ca ar avea ce scrie acolo. In al doilea rand chiar daca ar avea ce scrie acolo sa nu uitam ca izolatele din soia, chiar si cele proteice pot contine doze mari de fitoestrogeni, substante cu molecule mari, asemanatoare estrogenului - hormon FEMININ. Deci, daca nu vrei sa ti se micsoreze penisul si sa iti creasca sani, renunta rapid la Rapid mass. In fine, ca sa raspund la obiect, daca ar avea "praful" ce scrie in el si ai bea trei sticle de vin pe zi cu ce ar interactiona? Praful pretinde ca are probabil proteine si glucide eventual si ceva gen creatina, deci produse care le-ai putea lua din mancare. Betivii care mananca friptura nu o mai digera? Ba da! Deci la fel ar trebui sa faci si tu cu dubiosul tau praf. Deci daca incerc sa nu te judec si sa-ti raspund la obiect: nu are cum sa interfereze semnificativ un pahar de vin cu absorbtia si metabolizarea proteinelor si glucidelor.
Foarte Putin! Daca bei mai mult gen 2 3 pahare atunci incepe sa anuleze din efectul suplimentului.
Vinul oricum ar fi e bun sa-l bei in cantitate mica cu masura, dupa oricare masa mai consinstenta, un pahar de vin e bine venit dupa masa (atentie nu in fiecare zi ) dar pe mine ma interesa in leg cu suplimentele daca are efecte negative, nu ca vinul nu e bun si dai in cancer. astea is prostii, bunicul meu are 82 de ani si e sanatos tun a trait la tara si dupa fiecare masa a baut cate un pahar de vin rosu de tara, ce firma poate sa-si mai faca reclama daca e facut chiar de el. asa ca lasa-ma cu teorii din astea de ale lui stephen hawking. si medicul zice cate un pahar dupa masa nu mai mult chiar e sanatate curata. Bine inteles daca te referi la vinuri pastilate jeguri de la magazin facut din pastile alea normal ca-ti pot face rau. dar un vin bun natural de calitate consumat in cantitati mici si cu masura niciodata nu o sa-ti faca rau