Nu dar si ceaiurile de slabit sunt daunatoare organismului pentru ca au toate prostiile in ele.
NU fa sport si vei slabi alearga sau fa genoflexiuni flotari sari coarda abdomene
Ceaiul de tei este unul din cele mai cunoscute si folosite ceaiuri de la noi. Virtutile terapeutice ale teiului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Ceaiul de tei are efect calmant, emolient, deoarece combate starea de uscaciune a mucoaselor, sedativ, usor antispastic, expectorant, sudorific.
Intern, ceaiul se recomanda in raceli, gripa insotita de febra, guturai, bronsita acuta, stari de agitatie si anxietate, combate insomnia, trateaza tulburarile digestive usoare mai ales, in combinatie cu musetelul si menta. Se pot bea cate doua, trei cani de ceai pe zi.
Indiferent cum consumam ceaiul de tei, ca remediu natural impotriva anumitor afectiuni sau ca simplu aliment, mai ales dimineata, trebuie sa stim cum sa-l preparam pentru ca din factor de bine sa nu ne devina dusman. De regula, pentru prepararea ceaiului se foloseste floarea bine uscata si maruntita. Niciodata floarea nu se fierbe.
Se clocoteste apa si se toarna peste floarea pusa in alt vas. Floarea de tei, o lingurita sau un plic pentru o ceasca de apa clocotita, se lasa la infuzat cel mult trei, patru minute, atat cat lichidul sa capete o culoare galbuie-ruginie, dupa care se filtreaza imediat. Cand lichidul este de culoare rosie-maronie intensa, acel ceai nu se mai bea, este toxic si face rau. De aici, de la faptul ca multi nu stiu cum sa prepare ceaiul, s-a tras concluzia ca teiul nu ar fi un bun remediu.
Ceaiul de tei, preparat asa cum trebuie, ajuta la vindecarea racelii si gripei, calmeaza... mai mult