anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă cineva rămâne fără aer suficient atunci când se supără sau când se întristează și simte ca și cum ceva greu i-ar apăsa pe piept...pentru acest lucru există vreo explicație medicală?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
33 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da, medicina ar trebui sa explice majoritatea lucrurilor ce tin de om :)
https://www.medlife.ro/......resat.html

| Mosotti a răspuns:

Exista, se numeste anxietate! Dar am impresia ca ti-am mai zis dupa simptome care le-ai descris.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Da, poate fi și anxietate asociata cu episod depresiv. Numai ea știe ce stil de viață are.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, eu am mai zis, dar nu face nimic cu privire la asta, si uite asa tot va avea simptome, nu ii convine ce aude, si mai bine se face ca nu stie ce este, in speranta ca e ceva in afara problemei asteia, ca nu ii da bine ei sa aiba o problema psihiatrica, si nu accepta ca ar avea.

Tu nu vezi ca nici data trecuta n-a intrebat mai multe la ce am zis? N-a comentat nimic, mie cand imi zicea cineva ziceam "aaa, ia zi mai multe..ca vreau sa scap de problema, cum e? Unde sa ma duc? Ce medic sa intreb?". Dar eu nu aveam treaba sa nu accept ca am anxietate, si analizand ce a zis ala sau aia, am constientizat ca aveau dreptate, m-am dus la medic si am rezolvat anxietatea.

Si se va duce peste tot, si nu se va ajunge la diagnosticul corect, pentru ca va evita psihologul si psihiatru, asa ca aia este, evita pe aia ca nu vrea sa auda ce nu vrea sa auda.

E dreptul ei, dar nu e prea okey, ca se pare ca o deranjeaza din moment ce a mai intrebat ceva de genul. Fuga de problema nu duce la rezolvare, ci uneori la cronicizare sau agravare. Dar fiecare isi alege drumul in viata.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Așa este, ai dreptate! Eu i-am spus de mult daca își amintește că din cauza emoțiilor excesive o sa de-a in anxietate, fiindcă exact așa s-a întâmplat.și la mine. Așa e, odată ce se va croniciza va fi chin și Jale, vorbesc în cunoștință de cauză, nu orișicine poate trăi cu anxietate, așa că unii vor fi mai afectați ca alții fiind mai vulnerabili. Normal ea face ce crede de cuviință happy

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu din cauza emotiilor excesive, din cauza unui defect genetic, asta e, ca si emotiile alea excesive tot dintr-o dereglare vin.
Pai la ea e deja cronicizat, ca mereu pasteste din astea, din scoala tot o pateste, cred ca ea e cea care a intrebat ce se intampla de, cand se uita profa la ea sau vroia sa-i vorbeasca, era jale.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Pai nu e vorba mereu defect genetic, adică poate fi cauzata și de traume happy probabil e așa cum spui tu, probabil e deja ceva cronic, mai târziu va da în atacuri de panica că, cam așa stă treaba cu anxietatea netratata pe perioade îndelungate, mai poate interveni între timp un soc emoțional, o trauma și deja s-a terminat, nu o sa mai poată ieși nici din casă, am avut anxietate de asta daca îți amintești.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Lasa tu traumele, ca multi au aceleasi traume dar nu dezvolta aceleasi probleme. Si traumele actioneaza pe un fundal genetic.
De aia la acelasi factor de mediu, multi oameni reactioneaza diferit.

Unu cade din pom si zice "aia e, nu inseamna ca data viitoare mai cad, deci ma voi urca in continuare in pomi, ca-mi place".
Altul zice invers "AOLEU, daca cad iar? NUUU ma mai urc, am o frica teribila de urcat in pomi".
Deci e clar.
Tu lovesti in plafon cu aceiasi forta ca si in alt plafon, dar depinde de sensibilitatea plafonului daca cedeaza sau nu.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Mulțumesc pentru efortul de a scrie aceste mesaje. happy

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Este o chestie ce tine și de vulnerabilitate genetica. Dar daca trauma e majoră, teribila, oricât ai avea tu", gena de țeapănă " tot te scunfuzi.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Mai taci bleago și du-te la medic :p laughing

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Incorect, sunt oameni de fier care nu pica decat daca le crapa inima sau ceva fizic, omul e adaptat sa reziste f puternic, la cat de grea era viata in trecut, ce trebuia? Sa cada? Pai sclavii aia erau batuti, munciti in prostie, nemancati, era o trauma extrema si nu mai cedau.

Dar acum apar din astia sensibili ca nu se mai duc in mod natural, pe vremea aia care ceda, murea si de aia nu auzeai de depresivi, anxiosi.
Si na, daca astia supravietuiesc, sigur ca pica.
Acuma toti cu probleme genetice se reproduc, si iti dai seama ce iese, din ce in ce mai multi oameni cu probleme in lume.

Si dat fiind asta, mda, e necesar sa ne ferim de traume, fie ele mai mici fie mai mari.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu placere, nu e un efort, este o placere, sunt forumist de meserie cum s-ar zice.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Daca anxietatea e organică și nu psihica atunci nu mai are legătură cu defectul genetic. sunt 2 tipuri de boli psihice; cauzate de psihic și de organe, poate anxietatea sine de ordine organică și atunci se exclude defectul genetic, e eronat sa spui că anxietatea poate fi cauzata doar de defectul genetic, sunt și alți factori pe care medicii psihiatrii nu știu când prescriu tratament, bolile psihice cauzate de organe, de aceea de multe ori unii iau ani de zile tratament pentru depresie crezând că e de la psihic când de fapt e de la glanda tiroida.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai creierul e tot organ, anxietatea e boala de organ, toate bolile psihice sunt boli de organ ca si ficat, pancreas, inima, etc.
Asa ca...doar ca, cand te doare inima simti asta sau nu mai bate bine, daca pancreasu e dus, faci diabet, iar daca creieru e defect in anumit fel, ai boli psihice ca si simptome, e simplu.

In loc sa faci diabet cand pancreasu e bolnav, faci anxietate si depresie sau altele daca zona din creier care se ocupa de asta, e defecta.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Nu neapărat, nu este o regulă. Poate fi cauzata și fără ca creierul sa fie afectat, gen de la ficat, de la tiroida de la mai multe organe fara a implica sănătatea mintală.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Atunci tind să cred că este de la tiroidă... straight face

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Mda, si tiroida poate da depresie si anxietate! Adica low tiroida, poti face analiza TSH si FT4 sa vezi. Ai nimerit e posibil.
Uitasem sa zic asta.

Majoritatea medicilor dau doar TSH, daca e peste normal atunci ai functia redusa la tiroida, adica automat ar denota ca e un FT4 mai jos decat normal, el e hormonul tiroidian.
Dar eu am facut si FT4, ca ar fi situatii cand TSH e normal si FT4 sub normal, si atunci e clar ca functia tiroidiana este mai jos decat normal.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da, este și aceasta varianta de luat in calcul. Mosotti se pricepe cu analizele de acest tip, el știe să le interpreteze, ar trebui sa mergi la un endocrinolog.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum nu? Pai daca creieru nu e afectat nu apar boli psihice, ele apar cand chimia creierului este dereglata.
Bine depinde cum e afectat, ca poate fi afectat pe alte zone si in alte feluri si sa nu apara boli psihice, ci sa fie simptome neurologice, eu vb cand se defecteaza pe ramura aia.

Dar uite ca fata a zis ceva f bun, si de la probleme cu tiroida poate avea depresie si anxietate, trebuie verificat, omisesem sa zic asta. Si FT4 mai jos deca trebuie, poate deregla chimia din creier, dar nu in toate cazurile.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

De fapt, e mai sus decât e normal...

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai...atunci e posibil ca de acolo sa ai! Trebuie intrebat un medic endocrinolog.
Adica e posib ca de la low tiroida sa faca omu depresie, si de la high sa faca anxietate adica agitatie, neliniste, ca asa e in hipertiroidism, puls mai ridicat, alert, vioi, etc.
Deci daca e de acolo o sa scapi daca medicul normalizeaza functia tiroidiana.

Ai grija ca... functia tiroidiana peste normal poate afecta in timp ochii! Avantajul e ca poti manca mai mult ca nu te ingrasi, dar...sunt si dezavantaje.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Fiindca daca glanda tiroida e afectata, automat e și creierul afectat nu viceversa
Glanda tiroidă este strâns legată de funcția creierului și cu alte sisteme, reglează multe sisteme din organism, precum și metabolismul. Printer altele, produce hormoni care reglează viteza cu care alimentele sunt transformate în energie. O tiroidă hiperactivă sau hipertiroidism poate produce anxietate, pierderea în greutate și scăderea poftei de mâncare și o slabă putere de concentrare. Hipotiroidismul (producție prea mică de hormoni) poate provoca oboseală, creștere în greutate și creșterea apetitului, abilități motorii și concentrare mai lente și poate părea depresie.

"Studiul se bazează pe datele de revizuire grafică a pacienților copii care au fost spitalizați pentru afecțiuni psihiatrice la Cincinnati Children și au efectuat teste de screening ale tiroidei. Am analizat prevalența bolii tiroidiene la pacienții internați cu afecțiuni psihiatrice, precum și alți factori care ar fi putut prezice niveluri anormale de hormoni tiroidieni", spune Luft.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, corect cu tiroida, asta ziceam si eu. Si acolo e noroc, ca daca se rezolva problema, dispare si anxietatea sau depresie ori ambele.
Dar daca e okey cu tiroida, atunci e vorba direct de de reglarea creierului, si atunci devine mai complicata treaba.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, episod depresiv se numește. câteodată (rar ) mi se întâmplă și mie, dar poate indica și alte afecțiuni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Respirația e legată de emoție, de supărare.
Eu doar atât știu, că in stare de panică ajută să inspiri adânc, rar.
Se pare că atunci când din minte sunt trimise semnale de ingrijorare respirația devine mai pripită.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Am vrut sa scriu mai rapida.
P.S.esti una din persoanele dragute de pe aici.
Ma bucur ca existi.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Dacă zici tu... Mulțumesc. big grin

| Jus7t a răspuns:

Poți să mergi la medic să îți faci un control, ar fi cea mai bună idee.

| KR0NSTADT a răspuns:

Este vorba despre hiperventilație. https://www.humanitas.net/ro/wiki/simptome/hiperventilatia/

| h379m3973423 a răspuns:

Bună,
Este serioasă treaba. Este foarte posibil ca respectivul/a să aibă o problemă la inimă(aortă)! Să facă un consult la cardiolog.

| al0o0o0 a răspuns:

Poate fi un simptom al mai multor probleme medicale. Nu sunt medic sa iti zic exact si nici nu vreau sa-mi dau aiurea cu parerea, deci cel mai bine ar fi sa te duci la un consult medical si sa-ti explici acolo problema in amanunt.
Tot ce pot sa-ti spun e ca mie imi pare asemanator unui atac de panica ce ai descris tu acolo, atac care este specific persoanelor ce sufera de anxietate.

| Byb2001 a răspuns:

Si mi e mi se mai intampla, dar incerc sa trag are pe nas, mai caut meditati yoga pe net ma mai linisteste mai iau un sedative pc.