| xRaduC a întrebat:

Daca dau volumul la audio foarte tare, auzul meu va fi afectat? Ascult atat pe casti, cat si pe boxe. Nu stiu cat de adevarat este sau nu, de aceea am si pus aceasta intrebare.

Vreau argumente si nu raspunsuri doar de dragul de a fi date!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Muzica se asculta cu volum mediu spre incet, pentru a se putea auzi si nuantele muzicale slabe, care o fac frumoasa, artistica. Astfel ascultata, muzica face placere melomanilor.

Daca dai volumul tare, atunci nuantele nu le mai poti distinge, fiindca nervii de auz se blocheaza instinctiv, pentru a fi protejat auzul. Daca aceasta blocare este de durata lunga sau prea puternica, atunci nervii auzului isi pierd intai finetea, iar in timp auzul va scadea vertiginos.

6 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Cu timpul, e posibil sa fie afectat. Nu e sigur.

| Superior a răspuns:

La boxe, rar. La casti, des. Si nu iti poate afecta auzul, adica asta se intampla in cel mai bun caz. In cel mai rau, iti bubuie timpanul.

| octav005 a răspuns:

Depinde ce casti ai si cat de tare se aud. cu timpul daca asculti la maxim este foarte posibil

| DrGoogle a răspuns:

Depinde ce casti si ce boxe folosesti, in timpul volumul puternic te poate afecta.

| MedionTcO a răspuns:

Depinde si de cat de sensbil esti tu. Un prieten de-al meu a avut probleme cu urechea doar pentru ca a fost la club de cateva ori, acolo i s-a si fisurat un timpan.

| Bogdiy14 a răspuns:

Stiu ca nu are nici o legatura cu intrebarea ta dar incearca sa folosesti https://sourceforge.net/projects/peace-equalizer-apo-extension/ o sa iti plac mult mai mult sa asculti la casti.