Îţi scade nivelul sângelui şi o dată cu el şi nivelul hemoglobinei.In schimb, concentratia ei în sânge rămâne aceeaşi.
S-ar putea sa nu fie fix asa. Cantitativ se reface mai repede decat calitativ, cred. De aia nu se doneaza de j'de ori pe luna. Poate ne confirma si cineva cu studii in domeniu.
Dezvolta putin te rog ideea cu "concentratia ei in sange".
Eu am o problema cu hemoglobina, este prea mare, peste norma admisibila, beau pastile pentru a o cobori si cineva mi-o recomandat sa donez sange, intrebarea mea este daca voi dona 200-300 grame de sange, voi scade putin hemoglobina sau nu? Merci.
Hemoglobina înseamnă celule rosii din sânge.Ele se combină direct cu oxigenul şi rezultă un produs instabil, oxihemoglobina.Şi la fel se combină cu dioxidul de carbon şi rezultă carboxihemoglobina, un produs la fel de instabil.Şi tocmai de aceea concentratia ei în sânge nu trebuie să scadă sau să crească. Valorile normale sunt:la bărbaţi: 13.8 - 17.2 g/dl şi la femei: 12.1 - 15.1 g/dl. Dacă vei dona sânge, vei pierde sânge şi atât, concentratia hemoglobinei nu va scădea, nici nu va creşte, deoarece ea este distribuită uniform în sânge. Poţi întreba de acest meganutrient la farmacie "https://www.pcfarm.ro/......ănătate!
Pai da, dacă donez 1 litru de sânge hemoglobina din sângele rămas rămâne la fel, da in urma pierderii de 1l de sânge, organismul va recupera acest litru din apa și alimentație, ceea ce in seamăn ca după recuperare hemoglobina Per total va fi diferită, fata de aia anterioare pana a dona.
Dupa donare, in cateva ore, sangele se reface cantitativ cu plasma. Apoi, in cateva saptamani-3 luni revine la normal din punct de vedere al celulelor. Ce boala ai mai exact? Cresterea hemoglobinei peste normal poate indica fie ceva normal cum ar fi ca traiesti la munte, fie diverse boli sau fumatul. Fiind in spate o conditie patologica, nu donarea este solutia, ci mersul la un hematolog pentru investigatii suplimentare.
Da scade.
Hemoglobina poate scadea si din cauza pierderilor de sange ca urmare a unei rani, sangerari ale tractului digestiv, ulcere, hemoroizi, donarea frecventa de sange, sangerare menstruala abundenta.
Fernando9Torres întreabă: