"Parodontoza, este boala gingiilor. Spargerea semintelor, ruperea atei cu dintii pot declansa si agrava boala. O alta cauza este patrunderea bacteriilor la radacina dintelui. In acest caz, medicul stomatolog va face o serie de injectii cu antibiotice la baza dintelui. Daca organismul este slabit, se declanseaza parodontoza. Dintii se dezgolesc de gingie si devin mai sensibili la rece, cald, dulce si incep sa cada. Paradontoza apare deseori ca urmare a unor boli generale ca hipertiroidia sau a batranetii. Un ajutor de nadejde este tinctura de propolis. Tineti in gura cinci minute un amestec din 40 picaturi diluate in 50 ml apa, de trei ori pe zi, si, in scurt timp, scapati de paradontoza."
Se face la orice varsta.
Pentru @Gsfghtrj : sunt acceptati ambii termeni (parAdontoza, parOdontoza) si chiar inca unul (paradEntoza) - (sic)
Sunt acceptate ambele forme, si paro si paradontoza! Da, se poate, eu am de la aprox 16 ani aceasta afectiune si de 11 ani traim intr-o frumoasa comuniune deoarece am incercat multe tratamente si nu au dat rezultat pentru ca deja la 16 cand mi s-a pus diagnosticul era deja avansata si nu s-a mai putut face nimic, desi am incercat multe tratamente
E mai frecventa la adulti, dar poate aparea la orice varsta, chiar si la 5-6 ani. si apropo, se scrie paradontoza, nu parodontoza.