anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca este cineva care are diabet si-mi poate raspunde la intrebare...
Unul dintre simptomele diabetului este faptul ca pers incepe sa urineze des... daca urmezi tratamentul prescris de medic scap de nevoia de a urina asa de des?sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BRG a răspuns:

Bună seara eu am diabet tip 2 fără insulină, întradevăr, unul din simptome este, sete excesivă, urinat des, foame, nu te m ai saturi oricît ai mînca, deoarece este dreglat pancreasul, oboseală stare de somnolență, și un gust dulce în gură. Da dacă treci pe tratament indiferent că este insulină, sau pastile scapi de urinat des, deoarece glicemia ajunge la valori aproape normale, și și de sete. Dar dacă glicemiile sînt mari, chiar și cu tratament nu scapi de urinat des, deci regimul și tratamentul luat corect, sînt cheia spre o viață cît de cît normală, știu e greu regimul eu nu prea țin regimul, deși sînt pe pastile, dar nu m ai am simptomele pe care le am avut la început.

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Urinatul des la diabetici este determinat de prezenta zaharului in urina. Glucoza atrage dupa ea apa, iar la valori ale glicemiei de peste 180 (pragul renal), rinichiul elimina in urina glucoza si, automat, si apa. De acea diabeticii care au glicemii mari urineaza mult si beau multe lichide. Daca iei tratament si glicemia ta nu depaseste niciodata 180 (asa cum ar fi normal), nu vei mai elimina glucoza in urina si prin urmare nu vei mai urina mult si des.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cine ți-a spus că ai diabet?
Până nu faci glicemia provocată, nu putem vorbi de diabet.
Persoana diabetică are urina lipicioasă, ai verificat acest lucru?
Numai urologul poate prescrie un tratament pentru afecțiunea tractului urinar.
Sănătate!
Pa, pa.

| DrMaybe a răspuns:

Da este.

| AlexGabrielASC a răspuns:

Asta e simptomul unei prostate marite. (boala la vezica)

| anonim_4396 explică (pentru AlexGabrielASC):

Sunt fata

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai nici nu fac miscare...asa ca am banuit ca as putea avea diabet...ma duc la WC din 15 in 15 minute, si imi plac si dulciurile!
Nu stiu sigur, dar e posibil sa am diabet...si cel mai tare ma enerveaza treaba asta cu WC-ul, asa ca vreau sa stiu daca sa ma duc la medic sau nulaughing sad

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc pentru raspunshappy

| RasfoiescPeNet a răspuns:

Insulina este produsa de celulele beta din pancreas si are mai multe roluri in metabolism: favorizeaza utilizarea glucozei, sinteza proteinelor si formarea si depozitarea lipidelor (grasimilor) de catre celule. Este singurul hormon hipoglicemiant (care scade concentratia glucozei sanguine).

dar vezi tu mai bine tot articolul:
http://www.rasfoiesc.com/sanatate/medicina/DIABETUL-ZAHARAT85.php