Nu neaparat. Ca sa citez un clasic in viata "cainele nu-i ca pisica". Dar din pacate tot pe acolo e. Din cauza asta majoritatea oamenilor sunt alergici la par de animale. Altii doar la par de caine/pisica/hamster.
Vezi ca nu trebuie neaparat sa fi alergic la parul de psicia, ci poti fi alergic la alte componente ale pisicii care se leaga de firul de par (celule epidermale, diverse fluide corporale ale pisicii. Firul ala de par e inconjurat de piele si e lins constant. Nu sti sigur unde e alergenul). Majoritatea celor care spun ca sunt alergici doar la parul de pisica si la cel de caine nu, au tendinta sa fie in categoria celor care sunt alergici la saliva/epidermul pisicii.
Ca sa fi sigur trebuie sa iti iei una bucata de caine in brate, si daca te umfli atunci esti alergic. Glumesc. Exista celebrele teste de alergie, care se fac gratuit (daca nu ma insel) la orice cabinet de alergologie si te poti testa daca esti alergic pentru parul de pisica, parul de caine, etc.
(Fapt divers: o pacienta iubea pisicile, pe la 30 de ani a devenit alergica la parul de pisica. A dat o suma imensa pe o pisica din aia cheala. Dupa 2 ore era la terapie intensiva cu alergie severa.)
Musai, musai nu e, se poate sa ai alergie la un alergen care nu se gaseste si in parul de caine, dar de obicei alergiile nu sunt punctuale (la un singur antigen) si e foarte probabil sa ai si la caine.
NU SIGUR! Nu e musai sa ai. Eu am alergie la pisici, dar cu cainii nu am nicio problema. Problema e ca mie imi plac mai mult pisicile...
Shin.
Nu. Dar iti potiface un test de alergologie si vei stii la ce esti alergic. Paza buna trece primejdia rea!
Nu neaparat, depinde si de sintome. Daca ai alte alergii la caine, de exemplu: coada, sau esti in total alergic la caine... poate ca ai! Cel mai bine te duci la doctor pentru alergii!
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: