Exista si ciroza non-alcoolica.
Din cate stiu, cu regim si control strict, ficatul se poate vindeca. Evident, asta depinde de starea de avansare al cirozei.
In cazuri limita, se poate elimina chirurgical o parte din ficat, iar dupa un timp isi reia functia normala, se regenereaza. Uneori se recurge si la transplant, cand o parte din ficatul altei persoane vii se implanteaza in locul celui bolnav.
Am auzit un caz cand sotia a cedat jumatate din ficatul ei sotului, iar dupa un timp s-a regenerat ficatul la ambele persoane.
Întreabă doctorul noi nu cunoaste m, fiecare om este diferit. La fel si simptomele bolii.
Știu eu din familie. bunicul meu cu ciroză hepatică etanolica(alcoolica) stadiu f4 adică ultimul depistat la 60 de ani, s-a lăsat de băut, a luat tratament, a ținut regim(mai putina sare și evitat grăsimi, prăjeli, fast-food bine ocazional poți de 2-3 ori pe lună dar alcool zero), controale periodice la 6 luni.(acum a ajuns sa ia doar 2 pastile pe zi)..are acum 75 și încă trăiește. taicamiu depistat cu aceași boala la 40 ani a băut în continuare nu a luat tratament, nu a fost la control, nu a ținut regim..in 2 ani și 3 luni a murit.