| SefaTa97 a întrebat:

Dacă eşti la menstră, un chist ovarian se poate depista prin ecografie pelviană? Răspundeţi vă rog doar dacă ştiţi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Am precizat şi mai sus :

DA, se poate vedea dacă e vorba de un chist ovarian ( ecografia pelvină NU are legătură cu menstra ).

O seară/noapte frumoasă.

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, chistul ovarian se poate depista prin ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală )!

Dar, NU se merge la control ginecologic atunci când eşti în timpul menstrei!

Mergi la control la 3-5 zile DUPĂ terminarea menstrei!

Toate cele bune.

| SefaTa97 explică (pentru bursuc001):

Persoana are programare, şi fix atunci ar fi la menstră. Pentru ecografie. Şi mă gândeam dacă se poate vedea atunci când este la menstră

| bursuc001 a răspuns (pentru SefaTa97):

Dacă programarea este DOAR pentru ecografia ovariană/pelvină, atunci este OK!
Poate să se prezinte şi se va vedea dacă e vorba de un chist ovarian ( ecografia NU are legătură cu menstra ).

Dacă programarea este la ginecolog ( pentru control ginecologic general sau ecografie transvaginală ), atunci NU poate merge sad
Ar fi indicat să vorbească cu ginecologul respectiv şi să schimbe data programării...
Dacă data NU se poate schimba, atunci se prezintă la control dar îi spune ( la început ) ginecologului că este în perioada menstruală şi NU o va examina happy

O zi frumoasă.

| SefaTa97 explică (pentru bursuc001):

Este virgina. E programata la ginecolog pentru ecografie pelviana.
Intrebam daca e la menstruatie, se poate vedea chistul?

| bursuc001 a răspuns (pentru SefaTa97):

Am precizat şi mai sus :

DA, se poate vedea dacă e vorba de un chist ovarian ( ecografia pelvină NU are legătură cu menstra ).

O seară/noapte frumoasă.

| anonima2405 a răspuns:

Http://jurnalul.ro/......97167.html Sper sa te ajute! :-)