| Zuhuam a întrebat:

Daca fac o operație de lungire a frenului la 16 ani pot face anestezie totala deoarece nu suport pe viu? Dupa ce este efectuata operația ața cu care se coase din ce am vazut, nu se scoate? Am fost operat de apendicita iar cand mi-a scos firele am murit de durere, nu imi imaginez cum e la penis. Operatia are ceva daca o fac la 16 ani sau sa astept sa fac 18? Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

FRENOTOMIA sau FRENOPLASTIA este o intervenție chirurgicală urologică, simplă și eficientă, de modificare a frenului organului sexual masculin, care este mult prea scurt, si acesta limitează intervalul de mișcare dintre țesuturile interconectate.
1.) Când este necesară o frenoplastie?
Procedura este minim invazivă si se recomandă sa fie efectuata atunci când ​frenul este prea scurt și nu permite retragerea necesara si normală a prepuțului. Afectiunea frenulum tare sau rigid, ori prea scurt (frenulum breve) poate provoca disconfort și durere în timpul erecției și al actului sexual propriu-zis, inclusiv sângerare la nivelul penisului, din cauza deteriorarii țesutului conjunctiv. Practic prin intervenția de frenotomie se eliberează in intregime pliul de piele din partea dorsală a penisului.
2.) Cum se realizează frenoplastia?
Operatia chirurgicala se efectueaza sub efectul anesteziei locale si prepuțiul se eliberează printr-o simplă incizie cu laser, în cabinetele și clinicile de urologie care folosesc tehnici chirurgicale moderne și cu un risc invaziv scăzut. Se excizează creasta frenului, ceea ce va permite astfel retragerea completă.
Acest lucru păstrează intact penisul, dar în același timp se menține curată zona acestuia subcutanată.
3.) Frenotomia este o procedură dureroasă?
Frenotomia cu laser este ori deloc sau foarte puțin dureroasă in comparatie cu cea clasică și durează, în medie, 20 de minute.
Anestezia locală presupune o injecție cu anestezic în jurul penisului. Pacientul este complet treaz, nu simte durerea, deși în cazul unor pacienti mai sensibili la durere, poate să apară un ușor disconfort.
De asemenea, cei mai mulți dintre bărbați nu necesită calmante contra durerii, post operator.
La această procedură cu laser nu se folosesc fire de sutură, iar rezultatele estetice sunt superioare intervenției clasice, prin vaporizarea restului de țesut care după incizia clasică, rămâne inestetic. "" Fragmentul este extras din articolul :
https://syromed.ro/......unctional/
Multa sanatate!