| NeverGonnaLetYouDown a întrebat:

Daca fac rost de trimitere de la medic, testul pentru helicobacter pylori este gratis sau trebuie platit? Ma cam deranjeaza stomacul de 2 luni incoace si stiu si de la cine am luat bacteria asta...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Iulia 0514 nu are dreptate. Totul depinde de localitate, laborator.
E adevarat ca trebuie sa te programezi. Dai telefon si-ti spun in ce data sa mergi.

| Salontanul a răspuns (pentru mi25):

Din pacate trebuie sa te contrazic: iulia0514 are dreptate. De 12 ani am o experienta cu spitalele, clinicile si cabinetele medicale din cauza unor doctori incompetenti (medicul de familie si cel de la laboratorul clinicii).

| mi25 a răspuns (pentru Salontanul):

Eu ma refeream la cele cateva zile pe luna in care se face aceasta analiza. De aceea am spus ca depinde de localitate, laborator: e in functie de cati "clienti" are. Este un anumit numar minim de probe pe care le face pe zi, pentru economisirea substantelor. Mi-a spus cineva de la un laborator.

| Salontanul a răspuns (pentru mi25):

A, da! Asa ai dreptate! Perioada este variabila de la o localitate la alta.

| helpforyou a răspuns:

Daca primesti de la medicul de familie, da.
Altfel costa cam 70 -80 lei.

| iulia0514 a răspuns:

Medicul de familie îți dă trimitere tu trebuie sa suni la laboratorul de analize să întrebi dacă au contract cu casa de asigurări și din ce data poți merge pentru a beneficia de gratuite ca sunt doar câteva zile pe luna în care fac, dacă nu te încadrezi în acele zile va trebui să plătești contravaloarea analizelor sau sa aștepți până luna viitoare să-ți faci programare la laborator!