| crisbebe a întrebat:

Daca faci febra din cauza ca stai prea mult la calculator, si iti pui termometru in gura arata ca ai febra sau trebuie sa il pui la subrat pentru ca febra este exterioara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| s4a a răspuns:

Temperatura interna a corpului este putin diferita de cea externa si depinde de locul masuratorii. Ai febra daca temperatura depaseste:
- 37, 2 axilar sau in ureche
- 37, 5 oral
- 37, 8 rectal
Exista termometre speciale pentru fiecare tip de masurare. Termometrele obisnuite sunt de tip axilar (pentru subrat).

8 răspunsuri:
| bulin a răspuns:

Nu cred ca febra este provocata de calculator. termometrul ti-l poti pune unde vrei depinde de ce timp este daca este cu mercur(normal) il pui la subrat daca este electronic oriunde vrei tu big grin... Calculatorul poate provoca dureri de cap de ochi dar febra nu am auzit eu stau 10 12 ore la pc invatand jucandu-ma si nu am nimicwinking hidrateaza-te si ia un paracetamol

| crisbebe explică:

Daca dai sfaturi oamenilor nu inseamna ca le sti pe toate este valabil pentru tine:
thealchemist

| crisbebe explică:

Eu am termometru electronic nu clasic si de aceea am intrebat daca este aceeasi febra pentru ca atunci cand fac febra daca mi-l pui in 2 locuri diferite nu imi arata aceeasi temperatura si da poti face febra din cauza ca stai la calculator prea mult si sa stiti ca am vazut aici pe TPU ca raspuns la o intrebare si eu am facut febra si m-am simtit rau pentru ca am stat prea mult la calculator dar depinde de cat de sensibil este corpul tau(al meu e foarte sensibil)

| thealchemist a răspuns:

Hmm, iar tu care pui intrebari de genul asta crezi ca esti destul de mare sa dai sfaturi la oameni cu probleme reale? oricum, imi pare rau ca am ris de tine cu biserica scientologica, nu credeam ca esti asa de mica.

Răspuns utilizator avertizat
| djrobby a răspuns:

Nu conteaza unde il pui, la subrat sau in gura ( sub limba ) iti va atara aceiasi temperatura!
da este prima data cand aud de asa ceva,, febra din cauza ca stai prea mult la calculator,, eu stau cand am treaba si 12-16 ore si nu fac febra!

| alexalex002800 a răspuns:

Mama e asistenta, asa ca ea m-a invatat ca trebuie sa il pui la subrat
febra se simte in exterior cel mai bine

| belghin76 a răspuns:

La subrat draga.ce sa caute termometrul in gura.