Nu de un psihiatru ci de un psiholog. Psihiatrul se ocupa doar de bolile psihiatrice (nebunie).
Atacul.de panica e o boala psihiatrica. Persoana panicoasa are tot gânduri nebune, care nu sunt reale. Pacienții nu sunt neaparat nebuni daca toate aceste gânduri trec sau sunt ținute sub control. Bineinteles ca trebuie să consulte un psihiatru. Acesta o poate îndruma către un psiholog sau o poate trata, daca considera ca este cazul.
Te poti duce la un psihiatru pentru un consult, ii spui tot- tot de viata ta, in ce momente se intampla atacurile alea, cat dureaza etc.
El o sa decida daca ai nevoie de un tratament medicamentos sau ar trebui sa faci niste sedinte de psihoterapie.
Bineinteles ca trebuie sa consulti un psihiatru daca ai atacuri de panica repetitive. Atacul de panica e o boala si trebuie tratată.
Poti merge si la psiholog, dar e bine sa ceri parerea psihiatrilor.
Daca faci atacuri de panica mai intai ai nevoie sa mergi la un psihiatru (pentru cei care scriu prostii in comentarii, psihiatrul nu trateaza numai oameni bolnavi psihic), deoarece ai nevoie si de un tratament medicamentos. Mai este nevoie si de o schimbare a modului in care tu percepi anumite situatii.
Psihiatrul nu este pentru nebunie. Afecțiunile de la nivelul psihic se pot trata prin ajutorul unui psihiatru, precum și atacuri de panică, depresie, anxietate.
Acestea nu descriu un om nebun, sunt faze trecătoare prin care oricine poate trece la un moment dat.
Atacurile de panică fac parte din psihicul uman. Dacă este grav se prescrie medicamentație, iar dacă nu se recomandă un psiholog pentru consiliere verbală.