| TheRares99 a întrebat:

Daca fumez 2-3 tigari pe SAPTAMANA exista riscuri la fel de mari ca la fumatori inraiti? Fumez asa la ocazii si nu pachete pe zi, nici macar pe saptamana...Cam asa, 2-3 tigari pe weekend.sau cu 3-4 mai multe depinde de ocazie, insa mai rar.Stiu ca nu sunt bune si dar totusi.Plamanii nu sunt afecatati atat de rau nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Da, riscul este aproape acelasi. Nicotina tot iti intra in organism. Poate faptul ca nu este intr-o cantitate foarte mare scade riscul de aparitie a cancerului, comparativ cu un fumator inrait, insa avand in vedere ca nicotina tot va fi acolo, riscul va fi mai mare decat al unui nefumator. Daca mai luam in calcul si fumul de tigare pe care il vei trage cand nu fumezi, ca fumator pasiv, ai un risc dublu comparativ cu un nefumator, care are probleme doar din cauza fumului tras de la altii.
Apoi, da, trebuie sa te lasi, chiar si daca este de 2-3 ori pe saptamana. De-a lungul liceului am vazut cred ca peste de 20 de persoane care au inceput de la o tigara pe luna, la o tigara pe saptamana, apoi la una pe zi, apoi la una pe ora. Si chiar si cand ii vedeam la facultate, ca abia rezista unui curs de doua ore fara o tigare, ei tot sustineau ca nu sunt dependenti. Asta este una dintre problemele majore ale dependentei de tigari, ca nu iti dai seama cand ajungi dependent si traiesti in iluzia asta extrem de mult timp. Iar cand te trezesti este foarte greu sa te lasi.
Iar, in al treilea rand, da, exista oameni care vor fuma toata viata lor si nu vor pati nimic, asta pentru ca au gene bune. Iar pe langa exceptiile astea, pe langa acea singura persoana pe care toti o cunoastem si care este exceptia, sunt zeci de alte persoane care mor din cauza fumatului. Anual sunt peste 400, 000 de persoane care mor din cauza asta.
Evident, este alegerea ta sa faci ce vrei, insa din punctul meu de vedere nu exista niciun motiv rational sau inteligent pentru care sa te apuci de fumat.

15 răspunsuri:
| hackey a răspuns:

Poti fuma linistit. Nu nicotina ii o problema, nicotina iese in maxim 48h din corp. Tigara mai are alte substante toxice, alea dauneaza. Un singur lucru nu ai precizat: ce varsta ai. Daca ai 16 fumeaza altfel apuca-te de alt sport

| RAY a răspuns:

Sincer arzi banii la propiu, gandeste-te la riscul de a avea cancer pulmonar, gandeste-te ca nicotina are atate efecte negative, cateva tigarii fac destul de rau de ce? creierul ta va vrea mai mult vei devei dependent de ele, azi 2, maine 3 si tot asa nici nu obbservi cum devii dependent de ele, plamanii sunt afectati, inima, creierul, pe bune renunta ca nu castigi nimic

| TheRares99 explică (pentru RAY):

O sa incerc, mersi mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tragi in plamani sau nu?

| TheRares99 explică (pentru anonim_4396):

Trag in plamani, da

| Voro a răspuns:

Ba frate, fumeaza daca asta simti si daca iti place. Vorbesti de cancer la gat sau la plamani de parca fumezi 10 pachete pe zi, fumezi 5 tigari pe saptamana omule, ce riscuri sa ai? Maicamea fumeaza de 20 de ani cate un pachet pe zi si nu are nimic.

| TheRares99 explică (pentru Voro):

Pai asta am intrebat, daca riscul este la fel ca la un fumator inrait, sunt asa mai ipohondru de felul meu de aia spuneam.

| 7octombrie a răspuns:

Exista riscul sa nu le mai poti lasa.

| TheRares99 explică (pentru 7octombrie):

Exceptand asta, le pot controla, crede-ma, fac asta de un an tot asa la ocazii rar si nu am simtit nevoia pana acuma asa grav incat sa imi cumpar si sa stau undeva sa fumez singur

| sarmalutapicanta a răspuns:

Nu cred ca e mai grav ca fumurile alea monotone si urate trase din masini dar e o prostie siti recomand cartea allen carr in sfarsit nefumator

| TheRares99 explică (pentru sarmalutapicanta):

Repet,nu sunt fumator inrait, nu caut sa ma las ca nu am de ce, de 2-3 tigari pe saptamana? imi e frica doar de cancer la gat sau pulmonar

| sarmalutapicanta a răspuns (pentru TheRares99):

Eu fumez 1 pachet pe zi si ma dor plamanii ca dracu si gatu mai baiete lasate ca nici 2 nu e bine...intro zi o sa vrei mai mult si mai mult...si eu am fost cu 2 tigari pe zi crede-ma si acum am ajuns la 1 pachet.tu nu sti prin ce chin trec eu si cate necazuri am avut din cauza lor
citeste totusi allen carr iun sfarsit nefumator

| TheRares99 explică (pentru sarmalutapicanta):

Asa am sa fac, mersi de raspuns

| sarmalutapicanta a răspuns:

Saracu poate nu se poate regasii in altceva decat in tigari,,, dar sunt asa multe lucruri in care te poti regasii...cum ar fi un film fain de exemplu

| Gin1924 a răspuns:

O singura tigara contine 2000 de substante chimice dintre care una este folosita pe ntru fabricarea asfaltului...Doar gandindu-te la asta trebuie sa te ingrijorezi.....stiu asta de la un curs antidrog si antifumat