| jacexoxo a întrebat:

Daca fumez cate 4 tigari pe zi imi opreste înălțimea? Am 15 ani 1.69

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
23 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu opreste cresterea in inaltime, dar imbolnaveste plamanii si s-ar putea sa nu mai apuci 20 de ani.

| Silviullet a răspuns (pentru Violleta2022):

Eha....deja exagerezi...

| Violleta2022 a răspuns (pentru Silviullet):

Nu exagerez deloc, este dovedit stiintific ca fumatul provoaca cancer de plamani si moarte, fiind numarul 1 in lume.
La copii fumatori, plamanii se deterioreaza foarte rapid, fiindca nu au inca cresterea incheiata, iar procesul de imbolnavire a lor a inceput deja.

La fel si bautura, la fel si dulciurile duc usor spre moarte. Hai sa stam degeaba.Cunosc zeci de cunoscuti care au fumat cand erau mici si inca n-au murit. Nu bagand frica in oameni rezolvi problema happy ma opresc aici

Bautura nu este inca pe primul loc in lume, la cancer!
Aia te omoara mai incet happy

| nukeyly a răspuns (pentru Violleta2022):

JASINA,
Zaharul alb e pe locul 1(11 mil / an) dupa aia
fumatul(0.48 mil / an );
religia rechiniii crocodiliii fornetti, Irukandji jellyfish, gympie-gympie, seppuku-mode, vipera fara corn in spate, si ce mai vrei tu.

https://www.cdc.gov/....../index.htm

Ce este pe primul loc?
Care e topul?
De unde ai asa informatii mai exact?

Uite aici statistica lumii
Evident, cancerul de sani la femeie este pe locul intai fiindca femeile mor mai repede ca barabtii :) dar global, la ambele sexe, cancerul de plamani (LUNG cancer) este in top!
https://www.wcrf.org/dietandcancer/worldwide-cancer-data/

JASINA, si cancerul ce papa? zahar, in mediu acid ii place la celula, ii tai zaharu si puf, tot e din alimentatie, se genereaza pasii spre mediu acid ( mai e si potentialul negativ scazut al celulei aici mergi spre Tesla si aparat teslatron nu prea cunoscut la noi in ro pret ~8000+ ron )
consumu de zahar, boli cardio, diabet, osteoporoza, carii,(lista lunga) opresti cosumu de zahar si organismul devine mai limpede, functioneaza mai bine gandirea TOT, sunt multe documentare pe net, pe Youtube, si vorbesc medici cu ceva ani in spate.
Nu chimioterapia e ce trebuie, aia e afacere farmaceutica la fel ca si cancerul, sau virusu covrig.
Fumatul e direct si indirect, da zaharu e mama lor, uitate la ingrediente in orice gasesti. zahar. Cam 95-98% din ce e pe rafturi.
Hai JASINA fi cuminte si zi ce mustar nu are zahar?
Eu stiu doar unu.

| Violleta2022 a răspuns (pentru nukeyly):

Vezi subiectul discutiei:
Tutunul si daunele lui!

PS. pune-ti ochelari ca nu vezi ce citesti si scrii, dovada este chiar modul in care imi scrii numele incorect.

| laurentiu80 a răspuns (pentru Violleta2022):

Asta mi-au spus si mie acum cateva zile la spital in Chicago, fumatul ma poate ucide!

| Violleta2022 a răspuns (pentru laurentiu80):

Du-te de te culca mai copilas, ca bati campii!

JASINA, vezi ca ai deraiat de la subiect, iar. Si nu uita zaharul e peste tutun oricum vrei s-o intorci.

| sierra1 a răspuns:

Fii liniștit, iți paradești doar plămânii

| Lukasssz a răspuns:

Nu,dar poti face cancer pulmonar.

| mi25 a răspuns:

Nu are de-a face fumatul cu cresterea in inaltime.

| 1997onur a răspuns:

Da auzisem asta ca cică nu mai crești în înălțime dacă fumezi oricum 4 țigări pe zi este de ajuns sați fac mult mai mult rău decât îți poți da seama

| Theo94 a răspuns:

Unele studii spun ca da, altele nu.

"Cum este afectata cresterea in inaltime de tutun?
Cresterea in inaltime este datorata actiunii unor hormoni eliberati in organism. Odata cu consumul de tutun, nivelul de hormoni eliberati incepe sa scada, deci si cresterea in inaltime nu mai atinge cotele ei maxime."

"Un studiu efectuat in anul 2008 a relevat faptul ca barbatii care fumeaza sunt cu 2, 54 centimetri mai scunzi decat ceea ce fumeaza, in schimb in cazul femeilor aceasta regula nu a mai fost valabila."

https://www.crestereinaltime.ro/......ltime.html

"No consistent association was found
between smoking and height"

https://www.ucl.ac.uk/......ect_72.pdf

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stiam ca unele substante inclusiv fumatul, opresc cresterea, si credeam ca acesta era si motivul de le-au interzis pentru minori. Dar unii se opresc din crescut in inaltime pe la 14 ani chiar si fara, mai cresti cate un cm la cativa ani.

| nukeyly a răspuns:

4 tigari pe zi imi opreste înălțimea?
- depinde de mai multi factori da nimic nu-i imposibil la ruleta vietiii, tine minte viata-i cu_va.
- la o planta de ii dai apa creste bine, da cu apa putina creste slab, deci cu sau fara fum?
- fumul in plamani reduce oxigenarea iar tu o tii tam tam, oxigenarea are efecte asupra dezvoltarii deci si a inaltimii, creierul privat de oxigen cateva minute e varza, sus pe Himalaya oxigenul e rarefiat si in consecinta obosesti repede degeaba ai 20 de ani acolo sus ai real 98 de ani, lipsa de oxigen nu-i lucru bun, si tu esti la doar 4 tigari pe zi urca la 12 pachete pe zi sa vezi efecte daca tot te grabesti sa evoluezi spre Valhalla cu 5G.

| Crescent a răspuns:

Nu cred ca e adevarat

| Silviullet a răspuns:

Are o foarte mica legatura cu inaltimea, dar nu asta e problema.
Problema e de ce ai fuma?

| juljewel a răspuns:

Fa inot daca vrei sa te inalti