Mai degraba antibioticele iti afecteaza flora intestinala. Ia-le numai la indicatia medicului, doar dupa ce mananci (eu ma trezesc noaptea si mananc ceva ce mi-am lasat pregatit de seara), cu multa apa. In timpul tratamentului, mananca multe iaurturi (cel mai bun ar fi facut de tine in casa), bea bors proaspat (nu de la magazin, ci eventual de la taranci din piata) si consuma multe fructe si legume.
Antibioticile administrate, pot avea efecte secundare si anume cresc aciditatea gastrica, afecteaza flora microbiana, care ajuta la digestie, pot ca ulterior sa scada pofta de mancare, iar la persoanele alergice, pot sa produca micoza (ciuperci, in gura, genital, daca este vorba de femei). De aceea ca adjuvante, langa tratamentul cu antibiotice, se iau Nistatin(impotriva alergiilor, daca este cazul), Omeran 20 (pentru reducerea aciditatii gastrice) si Biotics (care echilibreaza flora intestinala). In loc de Biotics, se pot consuma produse lactate ca sana sau iaurt. Ca o precizare, antibioticele se pot lua si pe nemancate, atunci cand este vorba de a le primi din 6 in 6 ore. Nu este necesar un regim alimentar anume, dar trebuie sa te hranesti corespunzator pentru a contribui si prin hrana, la vindecare. Cu toate ca are si efecte negative, tratamentul cu antibiotice este necesar atunci cand el este prescis de medic, in nici un caz nu trebuie luate antibiotice din proprie initiativa, pentru ca in cazul virozelor de exemplu, acestea nu au nici nu efect. Automedicatia nu este buna, pentru ca ulterior, cand vei avea nevoie de tratament cu antibiotice, organismul va deveni rezistent si atunci este greu sa tratezi o afectiune bacteriana de exemplu.
Exact ce ti-a spus Brigaela asta vroiam sa-ti spun si eu! citeste-i sfatul cu atentie, fiindca din pacate mama mea a patit-o ..si dupa aceea urmeaza alte complicatii samd..deci mai degraba iti va afecta flora intestinala si poti trece peste aceasta neplacere consumand zilnic pe perioada tratamentului cu antibiotice un pahar de iaurt, dar si dupa incetarea tratamentului..sanatate ca-i mai buna decat toate !
Normal odata cu administrarea antibioticelor se pot lua anumite comprese pentru protejarea stomacului, ci nu dupa.
Bună.
Întotdeaună când se administrează antibiotic pe termen lung (nu contează calea de administrare), trebuie să iei un hepatoprotector (ficatul este laboratorul organismului și trebuie să avem mare grijă de el) și un pansament gastric (medicamente de protecție a stomacului, sucului gastric).
Consumă tot timpul fructe proaspete, crudități, lichide neacidulate, carne slabă, pâine integrală. Ele au un rol deosebit asupra organismului în perioada trataamentului și după.
Așa trebuie să mănânci tot timpul, este benefic sănătății.
Sănătate maximă.
Pa, pa.
office1999 întreabă: