Trebuie sa te asiguri ca ai deficit de aceste vitamine, nu sa le iei dupa ureche. Intreaba medicul care ti le-a prescris, dar eu as opina sa nu iei mai mult de un preparat vitaminic intr-o luna si numai daca esti ferm convinsa ca ai deficit
Pai B-urile din B complex daca sunt in plus (si vor fi daca nu esti sportiva olimpica sau ceva de genul) se elimina intrucat sunt hidrosolubile, neacumulandu-se si nedandu-ti efecte adverse, dar intrebarea mea ar fi DE CE vrei sa le iei pe amandoua? Pentru ca in celalalt preparat ai aproape 100 din doza zilnica recomandata de B-uri? De ce ai vrea sa iei 200% din DZR de B-uri? Adica, vreau sa spun ca tu oricum ai nevoie doar de 100% din DZR maxim (pentru ca oricat de prost te-ai alimenta tot iti iei macar un 30% din DZR de vitamine din mancare)
Scuze,dar n-am inteles mai nimic din ce ai zis, pentru ca eu nu prea le am cu medicina si termenii astia din medicina. daca poti repeta asa mai amanuntit si cam ce inseamna ce spui tu acol.
Ca sa stii, eu vroiam sa iau asa mai multe vitamine, mai mult pentru a pune cam 3-4 kg in plus, atata tot si vroiam sa se intample cat mai repede, de aia am ales sa iau doua feluluri. Si am auzit ca vitaminele din Complex b, sunt cele mai bune pentru organism asa ca am zis sa iau b complex plus celalalte multiminerale cu multivitamine, nu e bine?
si da, nu sunt niciun fel de sportiva, sportul meu zilnic e, scoala, si mai ies asa prin oras cate 2 ore,plimbari, din astea,,,,
Pai nu are rost sa iei si Centrum (cred) si B complex, pentru ca in Centrum ai deja ceea ce ai in B complex iar corpul nu are nevoie decat de doza pe care o are Centrum. Daca-i dai in plus si B complex acela este exces si corpul elimina acel exces, nu-l foloseste. Nu iti face rau, dar nici nu te ajuta, soliciti rinichii degeaba. Doze mai mari decat normalul de vitamine sunt necesare doar la persoane care fac foarte mult sport. Acelea pot ajunge sa ia in loc de o doza doua trei doze pe zi. Dar trebuie sa faci efort cam 4 ore pe zi intens, pe langa activitatea zilnica.
In concluzie ce ar fi mai bun? b coplex si multivitamine cu multiminerale? uite despre astea e vorba http://www.pcfarm.ro/produs/4197/B---Complex-100mg---Solaray si asta http://www.pcfarm.ro/......DoppelHerz cele din a-z are si cateva din B dar mai are si alte vitamine.
Nu patesti nimic eu iau si cate 3 sau 4 si nu patesc nimicda sa nu le iei pe burta goala