| Ymela a întrebat:

Dacă iei zilnic multe pastile; ma refer la câte doua de un fel (antinevralgic,No-Spa,parasinus etc.)poți ajunge sa ai probleme cu ficatul? Eu iau de o săptămâna doua deoarece am fost racita milt timp, am avut indigestie și medicul mi-a recomandat sa iau No-Spa și pentru dureri menstruale.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Depinde de medicament si de compozitia /actiunea lui.
Ce-i prea mult, nu-i sanatos (spune zicala veche).

NuSpa este un produs naturist, se pot lua 2-3 comprimate pe zi, timp de cateva zile (de exemplu pe perioada ciclului, daca ai dureri mari). Antinevralgic se poate lua 1-2 pastile intr-o zi, iar Parasinus se ia cate 2 bucati pe zi, timp de o saptamana.
Putem observa ca, la fiecare se recomanda sa nu se depaseasca administrarea de peste o saptamana, precum si folosirea doar cu masura, daca este neaparat nevoie.

Daca luam cantitati mari de medicamente (chimicale) in noi, nu se stie ce consecinte pot provoca.

| AvalohAlyn a răspuns:

Eventual ia si un protector hepatic gen liv.52 sau silimarina.Protejeaza ficatul.de efectele nocive ale medicamentelor, stresului, mancarii nesanatoase etc

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Orice medicament are două tăișuri. Poți îmbolnăvi și stomacul, și ficatul, și rinichii...
Dar de ce continui să iei atâtea? Dacă zici că ți-a trecut răceala...

| Donsavas a răspuns:

Nu patesti nimic. Sunt oameni care iau foarte multe pastile zilnic si nu au nimic. Sa nu duci in general un stil de viață nesănătos.