| deffect a întrebat:

Daca imi scote maseaua doctorul trebuie sa ma anestezieze nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Da, asa e "default"happy. Doar daca tu insisti sa ti-o scoata pe viu, o vor face, insa si atunci vor incerca sa iti explice ca e mai bine cu anestezic. Daca e un medic bun, nici nu vei simti durerea cind o va scoate, doar o anumita jena. Mai aiurea e dupa ce o scoate, dupa ce se duce efectul anestezicului, caci atunci te va durea intreaga gura, timp de o zi, si mai trebuie sa maninci cu grija, nu pe partea cu maseaua, ca sa te feresti de infectii.

7 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Da, o sa iti faca o anestezie locala si nu o sa simti absolut nimic.happy

| Corina a răspuns:

Da, asa este normal si este si in interesul tau, daca nu vrei sa simti toata durerea. Dar daca soliciti, poate sa ti-o scoata si fra anestezie, adica pe viu. Depinde de alegerea ta.

| arrriadna a răspuns:

Imagineaza-ti ca nu te va lasa sa te tavalesti in chinuri! O sa ai anestezie locala (3 mici intepaturi care nu te vor durea desi o sa dai pe spate cand vei auzi unde le face: una in cerul gurii, 2 pe langa nervii maselei cu pricina). Cand nu mai simti nimic si o sa ai falca amortita (trebuie sa simti ca ai "falca unflata") abia atunci se apuca de treaba.
Dup-aia, daca ai avut infectie la radacina o sa te puna sa iei antibiotic si ceva analgezice, fiindca poate sa doara dupa ce iti e scoasa.
Stiu ca pare un roman, dar nu e mare scofala. Mai mult emotii decat durere.

| valThina a răspuns:

Asa ar fi normal, acum depinde cat de zgarcit e dentistul/dentista. pentru ca sunt unii care folosesc doar putin spray ca sa iti amorteasca maseaua.nu ar trebui sa te doara daca pune. dar daca tot te doare trebuie sa iti iei niste apa rece sau gheata si sa o tii in locu respectiv si o sa iti amorteasca si nu o sa mai simti durerea.eu asa am facut dupa ce mi-a scos un nerv

Răspuns utilizator avertizat
| hugo a răspuns:

Da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti face doar o extractie