| Anonim2000288282 a întrebat:

Dacă la vârsta de 15 ani o persoana are 180 iar parinții au 180 tatăl și 162-165 mama cat va mai creste acea persoana?
15 ani împliniți în decembrie...

Va ajunge pana la înălțimea tatălui sau o va depăși?

Nu veniți cu prostii de alea ca băieții cresc pana la 25 de ani..pt ca pubertatea se încheie la 18 ani, dar vreau sa știu dacă mai crești dacă ai atins geneticul tatalui.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu la 16 ani aveam 189 si 44 la pantof. De atunci n-am mai crescut.

| Drimmero a răspuns:

Poti sa mostenesti inaltimea si de la bunici, strabunici...nu neaparat de la parinti, de aia vezi parinti scunzi si copiii sa fie inalti sau invers desi e mai rar.
Nu se stie exact cat vei mai creste, probabil vei depasi inaltimea de 1.70 si te vei apropia de 1.80, cam aia e si media la noi in tara, in jur de 1.75 la barbati, deci nu-ti face griji. Tu abia ai intrat la pubertate, abia de acum o sa incepi sa ai o perioada in care te lungesti, pubertatea se incheie pana pe la 18 ani dar cresterea nu e stopata atunci, continua pana pe la 20 si ceva de ani, depinde foarte mult de geneticul tau, doar asta influenteaza inaltimea.

| Brizbriz a răspuns:

Fata nu, baiat da
fetele cresc pana la 14 ani (sa vezi una de clasa a 8a mai inalta decat un barbat de 40... )
baietii cresc si pana la 24 de ani

| literallythesamebruh a răspuns:

Nu ai de unde să știi. Așteaptă până în momentul în care nu vei mai creste, iar apoi spune-ne și nouă ce înălțime ai atins. happy

| elemonis a răspuns:

Buna.
Nu avem de unde sa stim cat va creste cu exactitate.
Copii de obicei au inaltimea tatalui sau a mamei, insa exista si situatii in care copiii sunt mai inalti decat parintii.