Este bine ca ai pus spirt si poti pune in continuare. Daca observi modificari de culoare in urmatoarele zile mergi la un dermatolog!
Depinde,daca te doare si nu se prinde mergi la un dermatolog! nu e de joaca cu ele.Acuma depinde cat de tare te-ai taiat!
Unele alunite sunt cancerigene iar altele nu.
Tu daca ti-ai rupt alunita mergi urgent la un medic dermatolog sau la cel mai apropiat spital de tine.
Riscul de cancer este mai mare la persoanele care au mai mult de 40 de aluniţe. Cei cu multe aluniţe trebuie să aibă grijă atunci când se expun la soare, deoarece razele ultraviolete favorizează modificarea rezistenţei pielii. Orice modificare legată de formă, de volum, de culoare sau de structură este un posibil semn de malignitate.
Melanomul poate apărea fie prin transformarea unei aluniţe, fie direct, prin apariţia uneia noi, cu formă neregulată. Există şanse mari de vindecare dacă melanomul este depistat şi tratat în stadiu incipient.
Nu am rupt-o, am taiato de tot. Erea in piele si m-am taiat tocmai in zona aceea si am pus niste spirt nu stiu daca ajuta
Apropo am sangerat un pic si ma ustura caci am dat cu spirt nu stiu daca ajuta
user5493 întreabă: