| Florazul15 a întrebat:

Dacă m-am tăiat într-un geam e cazul de vaccin antitetanos? Rana a fost superficială

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Antitetanos este pentru intepaturi sau altceva legat de fier.
In cazul geamului trebuie avut grija sa nu ai cioburi in rană.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| Frank51 a răspuns:

Era un geam cu malformație de fier?

| Florazul15 explică (pentru Frank51):

Nu,e geamul ăla de la cabinele de bilete.

| Frank51 a răspuns (pentru Florazul15):

Exact, de unde sa iei tetanos?

| Florazul15 explică (pentru Florazul15):

Am citit undeva că se poate găsii și în praf, nu trebuie neapărat să fie ruginit obiectul

| Florazul15 explică (pentru Frank51):

Dar de ce nu se poate face și preventiv?

| gabicoo a răspuns:

Dacă nu ți-au curs mațele prin rană stai liniștit!

| ReddY25 a răspuns:

Nu

| Anonimul151 a răspuns:

Vaccinul antitetanos îl faci dacă doctorul crede că este nevoie. Nu îl faci pentru "liniștea" ta sau că așa vrei. Pentru că cu astfel de lucruri nu e de joacă. Dacă asistenta ți a zis că nu e nevoie, atunci clar nu e nevoie. Însă ai fost acolo la circa pentru a vedea rana? Sau ți a zis prin telefon?

Rana e mică sau e una mare?

| Florazul15 explică (pentru Anonimul151):

A văzut-o. Este micuța dar văd că s-au înroșit în jurul ei

| Anonimul151 a răspuns (pentru Florazul15):

Atunci nu trebuie nici un vaccin. Poți să te faci cu un unguent pe locul acela ( baneocin sau altă crema de acest gen ) și se va vindeca destul de repede.

| Florazul15 explică (pentru Anonimul151):

Îmi amintesc că doctorul mi-a spus că ar fi valabil doar 6 luni

| 120bulevard a răspuns:

Tine 10 ani vaccinul antitetanos, m-am taiat in toate fiarele si in toate geamurile si n-am murit, totusi daca ti-e teama suna doctorul de familie pentru o parere

| Florazul15 explică (pentru 120bulevard):

Asistenta de la circa mi-a spus că ea nu crede că ar fi cazul

| 120bulevard a răspuns (pentru Florazul15):

No atunci te-ai speriat degeaba

| MihaiSpeedster a răspuns:

În principiu nu. Pentru liniștea ta, poți să-l faci. Tetanos faci de la rani cu metale ruginite, obiecte ascuțite de pe jos, etc