| Mariushgv a întrebat:

Daca ma fac medic generalist pot sa imi deschid un cabinet?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da.

| FoxyM a răspuns:

Salutare! Unii dintre noi își doresc să aibă propria firma, iar alții să lucreze la o întreprindere.Desigur,poți activa ca antreprenor chiar dacă ai o diplomă de medicină,însă vei fi nevoit să ai angajați,să le plătești salarii și contributii de stat,impozite și să ai totul înregistrat, acte in regulă și multă voință. Vezi dacă merită să riști, deoarece nu se știe care vor fi rezultatele.Te poți angaja la un spital de stat sau privat, și cu timpul îți poți face firma și îți poți lua pacienții care te cunosc la firma ta, iar aceștia pot recomanda și altora cabinetul tău.

| DanielPH a răspuns:

Nu!
Si uite si de ce:

Titulatura de medic generalist o pot avea toti absolventii Facultatii de Medicina care obtin si diploma de licenta, dar care aleg sa nu urmeze o specialitate la rezidentiat. Medicii generalisti mai sunt cunoscuti drept "medici cu competente limitate", acestia neavand dreptul de a obtine cod de parafa. Totodata, medicii generalisti nu pot intra in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate si nu pot fi incadrati in serviciile de ambulanta.

Acestia pot practica medicina in conformitate cu prevederile Ordonantiei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finanțarea rezidentiatului, cu modificarile si completarile ulterioare si in conformitate cu Normele metodologice privind incadrarea si activitatea medicului cu competente limitate aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 527/201.

Medicii generalisti isi desfasoara activitatea conform fisei postului, sub supravegherea atenta a unui medic specialist sau medic primar, nominalizat de managerul unitatii sanitare, respectiv sub indrumarea unui medic de familie din cadrul cabinetului individual de medicina de familie.

Actul medical prestat de catre medicii generalisti/cu competente limitate are drept scop indeplinirea unor sarcini in acordarea asistentei medicale si continuarea dezvoltarii abilitatilor profesionale si cunostintelor dobandite pe parcursul facultatii.

Acestia indeplinesc cu promptitudine indicatiile medicului supraveghetor si colaboreaza cu asistentul medical in vederea asigurarii in mod optim a ingrijirilor acordate pacientilor. Medicii cu competente limitate respecta normele eticii si deontologiei medicale fata de pacienti si membrii echipei medicale.

Nu stiu nici macar un medic generalist cu propriul cabinet. Cunosc medic specialist ce are drept asistent un medic generalist, insa nu cunosc altfel.